bel redactie 053-5725205

Zwaluwen lastige horde voor HSC'21 in voorronde KNVB Beker

Gepubliceerd op: 21/08/2017

Zwaluwen lastige horde voor HSC'21 in voorronde KNVB Beker

HSC'21 treft dinsdag in de 2e kwalificatieronde van de KNVB hoofdklasser Zwaluwen uit Vlaardingen. Een tegenstander die in onze regio niet heel veel bekendheid geniet, maar die zeker niet te onderschatten is.

Zwaluwen is al zeven seizoenen op rij actief in de hoofdklasse. Het afgelopen seizoen handhaafden zij zich in de overwegend westelijke Hoofdklasse A op het nippertje. Daarvoor speelde de club vaak mee in het linkerrijtje van de toen nog uit drie afdelingen bestaande hoofdklasse.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft de ploeg van trainer Otto Biesheuvel, bezig aan zijn tweede seizoen in Vlaardingen, al een aantal indrukwekkende uitslagen neergezet. Zo werd zondaghoofdklasser DHC met liefst 6-0 geklopt en tegen eersteklasser SVC'08 scoorde Zwaluwen er nog eentje meer (7-2). Afgelopen weekend werd tegen VC Vlissingen (ook hoofdklasse) met 2-2 gelijkgespeeld.

Een blik op de selectie leert dat Zwaluwen niet teert op uitbollende ex-profs. Voor wie niet ingewijd is in het westelijke amateurvoetbal herbergt de selectie nauwelijks bekende namen. De meest opvallende namen zijn dan nog die van Jesper en Tim Gudde, inderdaad de zoons van Feyenoord-directeur Eric. Verder doet de naam van Vincent van Dorp, als voormalig speler van tweede divisionist Excelsior Maassluis wellicht bij sommigen nog een belletje rinkelen.

Dit alles is geen reden om Zwaluwen af te doen als een eenvoudig opstapje op weg naar het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. De wedstrijden van afgelopen weekend maakten maar weer eens duidelijk dat de top van het zaterdagvoetbal in de breedte erg sterk sterk is. Onder meer onze competitiegenoten JVC Cuijk (0-1 tegen SDC Putten) en OJC Rosmalen (3-1 tegen de amateurs van Ajax) lieten zich verrassen door een zaterdaghoofdklasser.

Tot slot nog een bekerfeitje: in 2011 speelde Zwaluwen ook al eens tegen een Twenste tegenstander. In eigen huis liep het destijds vrij dramatisch af tegen - toen nog - topclub FC Twente: 1-8.

De stand van zaken bij HSC'21 is na een lange, opgesplitse voorbereiding ook nog ongewis. De selectie kampte met veel kleine en ernstiger blessures en het is dus nog even afwachten welke elf kunnen starten. De uitslagen in de voorbereiding lieten een wisselvallig beeld zien. Tegen 1. FC Bocholt en CSV Apeldoorn werden mooie overwinningen geboekt, terwijl tegen eersteklasser RKZVC niet werd gescoord: 0-0.

De eentree bij de wedstrijd is GRATIS. Een mooie kans om kennis te maken met het nieuwe HSC'21.

bron: hsc21.nl

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht