bel redactie 053-5725205

Werkstraf voor Enschedeër na versturen naaktfoto's en seksfilmpjes ex-vriendin

Gepubliceerd op: 13/03/2018

Werkstraf voor Enschedeër na versturen naaktfoto's en seksfilmpjes ex-vriendin

De 27-jarige Henri H. moet 150 uur voor straf werken en kreeg deze dinsdag drie maanden voorwaardelijk. Politierechter Ben Hendriks vond bewezen dat de Enschedeër intieme foto’s en seksfilmpjes met zijn ex-vriendin verstuurde naar bekenden. Er was 30 uur meer geëist.

H., die een blanco strafblad heeft, liet bij de zitting van de politierechter verstek gaan. Hij zou tussen 1 juli 2016 en 21 november 2017 naaktfoto’s, filmpjes en haar telefoonnummer via Facebook hebben verspreid. Dat gebeurde in zijn woonplaats Enschede en in Markelo.

Smaad?
Officier van justitie Willem Bustjens legde dat als smaad ten laste, maar de politierechter sprak hem vrij van die juridische kwalificatie. ,,Er worden ‘plaatjes’ te laste gelegd, onder haar naam. Dat is geen concreet feit’’, aldus Hendriks. Volgens hem had het Openbaar Ministerie belediging ten laste moeten leggen.

Seksfilmpje
Henri H. werd ook verweten dat hij naaktfoto’s van zijn ex en een filmpje, waarin te zien is dat ze gemeenschap hebben, naar bekenden stuurde. Dat feit vond de rechter wel bewezen. ,,Beneden alle peil, dit kan absoluut niet, in een tijd dat internet ons regeert’’, zei Hendriks. Volgens hem maakte de vrijspraak voor smaad weinig uit voor de strafmaat.

Proeftijd
Aanklager Bustjens vroeg toewijzing van 2.550 euro smartengeld voor het slachtoffer en een langere proeftijd van 5 jaar. De rechter wees de vergoeding voor immateriële schade toe en beperkte de proeftijd tot de maximale 3 jaar. ,,Een langere proeftijd kan niet, er is geen inbreuk op haar lichamelijk integriteit gemaakt’’, aldus de rechter.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Tubantia

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht