bel redactie 053-5725205

Welbions bouwt geen 'Tiny Houses' in Hengelo

Gepubliceerd op: 07/12/2017

Welbions bouwt geen 'Tiny Houses' in Hengelo

HENGELO De gemeente Hengelo en woningcorporatie Welbions zullen niet meewerken aan de bouw van superkleine woninkjes, de ’Tiny Houses.’ Die huisjes zijn een internationale trend en de gemeenteraad vroeg in een motie om er vijftien van te bouwen. Maar de gemeente en Welbions zien er niets in: veel te duur. Wel zijn er verschillende particuliere initiatieven voor de bouw van Tiny Houses en het college van B en W bekijkt hoe het daaraan kan meewerken.


Welbions gaat ze zelf niet bouwen omdat ze alleen maar geld zullen kosten. Er zou een aanzienlijk tekort ontstaan, ook als de gemeente meebetaalt. Bovendien sluit het Tiny Houses-concept niet aan op de woningportefeuille van de corporatie. Die huisjes zijn slechts interessant voor ‘een beperkt deel van de sociale doelgroep. Geen investering die voor rekening van de corporatie zou moeten komen’, aldus het college.

Er staan overigens al verschillende kleine woninkjes in Hengelo, zoals de ‘kabouterwoningen’ in de Bloemenbuurt, de witte huisjes in Veldwijk ten zuiden van het FBK stadion en de witte huisjes in de Nijverheid. Welbions bekijkt hoeveel kabouterhuisjes er kunnen blijven staan. Eerder was de corporatie van plan ze allemaal te laten slopen. De witte huisjes blijven allemaal overeind. Ze staan ook in het ‘meerjaren-onderhoudsprogramma’ van Welbions.

Bron: Radio Hengelo TV

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht