bel redactie 053-5725205

Vv UNA – HSC ‘21

Gepubliceerd op: 03/10/2017

Vv UNA – HSC ‘21

HSC'21 leek met veel strijd en passie een fel gekoesterd puntje op bezoek bij koploper UNA te behalen. Scheidsrechter Gansner besliste echter anders en besloot na eerder al twee rode kaarten te hebben uitgedeeld aan HSC'21 in de slotseconden de thuisclub ook nog een strafschop cadeau te doen. De groenwitten waren logischerwijs ziedend na afloop van de met 2-1 verloren wedstrijd.

Eerlijk is eerlijk, als UNA in de loop van de tweede helft de wedstrijd in haar voordeel had gekanteld was dat niet onterecht geweest. HSC'21 moest ver terug en hield met pijn en moeite stand. Maar een overwinning moet wel op eerlijke wijze behaald worden en daar was helaas geen sprake van.

De wedstrijd begon nog wel zo vlak. HSC'21 had na twee afstraffingen in uitwedstrijden geen zin om ook bij de koploper lekker mee te voetballen, om daarna weer als figurant naar huis te worden gestuurd. En dus speelde de ploeg van Daniël Nijhof wat minder open dan gebruikelijk en ging het vol de strijd aan, waarbij het de randjes opzocht. Bij UNA konden ze het spel van HSC'21 niet zo waarderen. Kennelijk moeten ze in Veldhoven nog even wennen aan hun nieuwe status van koploper, want ze zullen dit seizoen niet zo heel veel ploegen op bezoek krijgen die met open vizier de strijd aan gaan, om vervolgens door een surplus aan kwaliteit met een nederlaag naar huis gestuurd te worden.

Het strijdplan leek wel te werken. Na een eerste helft van veel aftasten en zorgvuldig schaakspel, was het aantal kansen aan beide zijden op één hand te tellen, maar ging HSC'21 wel met een voorsprong aan de thee. Tom ter Hogt liet weer eens zien over het juiste Torinstinct te beschikken en tikte bij de eerste de beste echte kans een afgemeten voorzet van Mark Engberink netjes binnen.

Na rust drong UNA aan en was het wachten op de gelijkmaker. Die viel halverwege de tweede helft, toen Mart van de Gevel uit een hoekschop door een woud van benen het doel vond. In de laatste tien minuten begon de Gansner-show steeds meer vorm te krijgen. Dat Kevin Spanjaard tegen een tweede gele kaart opliep was te billijken en een risico van het spel van HSC'21. Dat nog geen minuut later Erwin Nieuwboer ook rood kreeg was al een stuk dubieuzer. Het was - zeker gezien het wedstrijdverloop - niet slim van hem om zijn tegenstander van zich af te duwen, maar de theatrale valpartij had de plots erg alerte grensrechter wel aan het denken mogen zetten.

Terwijl de missie om met negen tegen elf het puntje over de streep te trekken bijna was volbracht, moest het ergste nog komen. Wellicht ziet Andere Tijden Sport er over een jaar of twintig nog brood in, maar anders zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen wat Gansner bezielde toen hij in een keurige onderschepping van Mark Engberink een strafschop zag. Niemand op het sportpark behalve hij zelf die het wist, maar uiteraard pakte Mart van de Gevel het cadeautje wel dankbaar uit.

Opstelling HSC'21: Brammer, Engberink, Caglar Uguz (83. Van Dijk), Grondman, Veensma, Screever (72. Nieuwboer), Van Ek, Bas ter Hogt, Spanjaard, Postma (77. Exterkate), Tom ter Hogt.

Verslag Rene Waning / hsc21.nl

HSC 35+
Voor mannen die na hun 35ste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, heeft de KNVB 7x7 35/45+ voetbal opgericht. Want; hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed. Bij 7x7 voetbal nemen teams, bestaande uit zeven spelers die 35 jaar of ouder zijn, het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. Ook HSC’21 is dit seizoen begonnen met een zogenaamd 35+ team. En het team schoot als een komeet uit de startblokken tijdens de eerste twee speeldagen.
Het 35+ elftal van HSC herbergt dit seizoen een surplus aan kwaliteit. En dat vinden we na twee speeldagen ook direct terug in de stand. Het seizoen werd vrijdag 15 september geopend in Rietmolen waarbij men op één avond de degens kruist tegen 3 tegenstanders in wedstrijden van 20 minuten. HSC is ingedeeld bij vv Buurse, FC Eibergen en vv Rietmolen. Tijdens de eerste avond bleef HSC ongeslagen. Het won met miniem verschil van het stugge Buurse (1-0), speelde uitstekend tegen Rietmolen (2-1) en deelde de punten met FC Eibergen (1-1). Door deze resultaten ging HSC na één speelronde direct aan kop.
Afgelopen vrijdag, 29 september, vond de tweede speeldag plaats. Op het prachtige nieuwe complex van FC Eibergen werd de eerste wedstrijd verloren van vv Rietmolen. De laatste wedstrijd tegen Buurse kwam te vervallen. De grensbewoners wisten niet voldoende spelers op de been te brengen en waren de grote afwezige vrijdagavond. Daardoor kreeg HSC een reglementaire 3-0 zege bijgeschreven. HSC is koploper in de competitie met 4 punten voorsprong op vv Rietmolen. Op vrijdag 13 oktober is HSC zelf gastheer van de 3e speelavond.

Demonstratie training bij HSC
Vrijdagavond 6 oktober om 19.00 uur organiseert de TC-Jeugd voor de trainers van de JO8 t/m JO15 een demotraining.
Op deze avond zal er ook uitleg gegeven worden over de werkwijze binnen HSC’21 en zal er een presentatie gegeven worden over de trainingsbelasting, kleding en schoeisel.

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht