bel redactie 053-5725205

VIDEO Veel publiek bij laatste landing Boeing 747 op Twente Airport

Gepubliceerd op: 06/12/2017

VIDEO Veel publiek bij laatste landing Boeing 747 op Twente Airport

Een omvangrijke massa aan belangstellenden heeft woensdagmiddag de Boeing 747 zien landen op Twente Airport die daar de komende maanden zal worden ontmanteld. Om exact 13.05 uur zette piloot Jeroen van Breukelen het voormalige passagierstoestel van KLM, het grootste dat het regionale vliegveld ooit aandeed, aan de grond op de luchthaven.

De Boeing 747 vertrok om 12.35 uur vanaf Schiphol, ongeveer twintig minuten later dan gepland. De aankomst van het vliegtuig trok veel bekijks op met name de nieuwe spottersheuvel aan de rand van de start- en ladingsbaan.Ontmanteling
Het toestel zal de komende tijd uit elkaar worden gehaald door Aircraft End-of-Life Solutions (AELS), dat eerder dit jaar in Twente al een Airbus ontmantelde. Directeur Derk-Jan van Heerden, woensdagmiddag niet bij de landing aanwezig, zei te verwachten dat AELS over enkele weken met de werkzaamheden kan beginnen. Dat is pas mogelijk als de motoren zijn verwijderd. AELS heeft alleen het zogeheten airframe van de Boeing, dus exclusief de motoren, aangekocht. 1Twente Enschede sprak met Van Heerden. Beluister dat item hierboven terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht