bel redactie 053-5725205

VIDEO: Twee koninklijke onderscheidingen in Buurse

Gepubliceerd op: 16/05/2017

VIDEO: Twee koninklijke onderscheidingen in Buurse

De jaarlijkse lintjesregen is nog maar net opgeklaard, maar in Buurse druppelde het maandag 15 mei nog even flink na. De buurtbus in Buurse bestond die dag op de kop af 35 jaar. Twee inwoners, die als vrijwilliger onder meer bij die buurtbus actief zijn, werden maandagavond 15 mei in de Trefkoel koninklijk onderscheiden. Die eer viel ten deel aan Johan Roelink en Frans Botterhuis. Zij werden door burgemeester Kok benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Johan Roelink
Vanaf de oprichting, nu 35 jaar geleden, is Johan Roelink als vrijwilliger nauw betrokken bij de Buurtbus Buurse-Haaksbergen. Een verbinding van groot maatschappelijk belang, vooral voor ouderen, studenten en bewoners zonder eigen vervoer. In de loop der jaren vervulde Johan Roelink diverse functies, zoals chauffeur, penningmeester en coördinator van het dienstrooster. Naast activiteiten voor de buurtbus mag ook de Stichting School- en Volksfeest sinds 1970 op zijn inzet rekenen. Van 1981 tot 1997 was hij actief voor de basisschool in Buurse. Na zijn pensionering in 2012 heeft hij zijn vrijwilligerswerk uitgebreid door vrijwilliger te worden bij het plaatselijke Theater De Kappen.

Frans Botterhuis
In 1981 begon Frans Botterhuis als lid van de ouder- en medezeggenschapsraad van de Theo Scholteschool in Haaksbergen. Van 1987 tot en met 1997 was Botterhuis voorzitter van het pa-rochiebestuur van de St. Pancratius. Als voorzitter werd hij geroemd om zijn integriteit en bevlogenheid. Tijdens zijn voorzitterschap is onder meer de renovatie van het dak en de toren van de kerk tot stand gekomen. Van 2004 tot 2009 was Botterhuis voorzitter van de seniorenraad in Haaksbergen. Sinds 2004 is hij chauffeur bij de buurtbus Buurse-Haaksbergen en de afgelopen elf jaar is Botterhuis bovendien voorzitter. Sinds 2016 is hij vrijwillige wooncoach bij Stichting Duurzaam (T)huis Twente.

foto Eveline Lenderink Wensink

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht