bel redactie 053-5725205

VIDEO: Groen Veldmaterstraat op de schop

Gepubliceerd op: 13/04/2016

VIDEO: Groen Veldmaterstraat op de schop

Op veel plekken in Haaksbergen wordt gewerkt aan het openbaar groen. Ook de groenstrook aan de Veldmaterstraat, tussen de Beethovenstraat en het spoor, ondergaat een ware metamorfose. De oude beplanting was toe aan vervanging en ook de grond moest worden vernieuwd.

De groenstrook aan de Veldmaterstraat had overduidelijk zijn langste tijd gehad. Grote delen kenden al geen beplanting meer en de bomen (hazalaars en essen) bleken niet vitaal genoeg. Ieder jaar gingen ze verder achteruit. Grondmonsters wezen uit dat er bij de aanleg van de groenstrook, bijna een kwart eeuw geleden, niet voldoende aandacht is besteed aan bodemverbetering. Er is inmiddels nieuwe grond aangebracht.

Er wordt uiteraard niet zo maar iets aangeplant in De Veldmaat. In nauwe samenwerking met de wijkraad heeft tuinontwerper Henk Westendorp een nieuw groenplan gemaakt. Daarin is volop plek ingeruimd voor bomen, struiken en vooral veel bloeiende vaste planten. De medewerkers van de gemeentelijke afdeling
Beheer Openbare Ruimte nemen de uitvoering van de nieuwe aanplant voor hun rekening.

De gemeente kiest bewust voor vaste planten in combinatie met struiken en bomen, om de biodiversiteit (veel verschillende soorten) te waarborgen. Dat is goed voor de natuur, maar is ook simpelweg prettiger om naar te kijken, naast te wonen of langs te lopen. Waar dat kan wordt gekozen voor plantensoorten die juist dié meerwaarde hebben. Het gekozen assortiment is bloemrijk en hierdoor eveneens voedselrijk voor honingbijen.

Wethouder Annette Nijhuis hecht veel belang aan goede communicatie met de wijk. “We hebben de buurt geïnformeerd tijdens een wijkavond, tijdens een bijeenkomst op de gemeentewerf, maar ook via GemeenteNieuws. Inwoners hebben veel inbreng gehad in hoe het eruit komt te zien. We vinden het belangrijk dat de buurt erachter staat. Met dit groenplan heb ik alle vertrouwen dat de Veldmaterstraat straks weer een fraaie groenstrook heeft.”

Eerder interviewde RTV Sternet de wethouder naar aanleiding van negatieve berichtgeving via de sociale media over het groenbeleid van de gemeente. Zie de video.

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht