bel redactie 053-5725205

Vanaf maandag nieuwe afvalcontainers in Haaksbergen

Gepubliceerd op: 21/11/2017

Vanaf maandag nieuwe afvalcontainers in Haaksbergen

Vanaf maandag 27 november worden de eerste PMD-containers in Haaksbergen afgeleverd. PMD staat voor plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons. In ongeveer drie weken tijd wordt heel Haaksbergen voorzien van de nieuwe container met oranje klep.

De PMD-container, met een inhoud van 240 liter, wordt bij bewoners voor het huis neergezet. Bijna alle huishoudens in Haaksbergen krijgen een extra container, waarin verpakkingen gedeponeerd kunnen worden. U herkent uw eigen container door de adressticker op de achterkant.

De nieuwe container wordt voor het eerst in het nieuwe jaar geleegd, maar kan natuurlijk direct al in gebruik genomen worden. Op www.haaksbergen.nl staat eind van het jaar een afvalkalender, waarop te zien is wanneer alle containers precies geleegd worden.

De nieuwe PMD-container is voor bijna alle huishoudens, behalve voor bewoners van hoogbouwwoningen (zoals appartementen) die geen containers bij huis kunnen plaatsen. Zij kunnen gebruik blijven maken van de verzamelcontainers. De gemeente probeert iedereen zo goed mogelijk te informeren over de veranderingen. Onder meer via een brief met meer informatie over het inzamelen van afval en berichtgeving in GemeenteNieuws en op internet.

Vragen?
Als u vragen heeft, dan kunt u eens kijken of het antwoord te vinden is in de lijst met veelgestelde vragen op de website van de gemeente: http://www.haaksbergen.nl.

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht