bel redactie 053-5725205

v.v. Haaksbergen laat tegenstander opnieuw ontsnappen

Gepubliceerd op: 02/04/2018

v.v. Haaksbergen laat tegenstander opnieuw ontsnappen

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zaterdag opnieuw onnodig verloren. EGVV, de nummer 5 van de rangschikking, keerde met de 3 punten huiswaarts.

In de eerste helft heerste v.v. Haaksbergen op alle fronten en werd de tegenstander voortdurend teruggedrongen op eigen helft. De groen witters speelden verzorgd en met name Kevin Siegerink wist een paar keer mooi door te komen en de achterlijn te halen. Zijn voorzetten leverden keer op keer gevaar op voor het doel van de opponent, maar de voorwaartsen van de thuisclub wisten het net niet te vinden. Na ongeveer een half uur spelen kwam EGVV voor de eerste keer gevaarlijk door en moest keeper Wietse Golbach redding brengen. Eerst maakte hij een kopbal onschadelijk en de rebound hield hij ook op fantastische wijze. V.v. Haaksbergen bleef in het vervolg ook aandringen, maar was niet bij machte te scoren. De thuisploeg had bij rust feitelijk al op een comfortabele 2-0 of 3-0 voorsprong moeten staan en de wedstrijd op slot moeten zetten.

Direct na rust scoorde EGVV uit de eerste de beste aanval. Een kopbal raakte de lat waarna de bal erin gefrommeld werd: 0-1. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de bal direct na de hervatting ‘in het mandje’ van de groen witters lag. V.v. Haaksbergen probeerde zich te herpakken, maar het flitsende en goede spel van de eerste helft was eraf. Beide ploegen hielden zich in evenwicht en er ontspon zich met name een strijd op het middenveld. V.v. Haaksbergen deed nog wel pogingen om in de buurt van het doel van de tegenstander te komen, maar stuitte voortdurend op een robuuste verdediging van de tegenstander, die zich beduidend beter had ingesteld op de aanvalsgolven van v.v. Haaksbergen dan in de eerste helft. Op het einde van de wedstrijd nam de thuisploeg meer risico, waardoor er ruimtes achterin ontstonden. De gasten wisten hier geen gebruik van te maken waardoor de eindstand 0-1 bleef.

Voor v.v. Haaksbergen is dit een jammerlijk verlies. De ploeg laat nu week in week uit zien voetballend mee te kunnen met de subtop van de 5e klasse, maar beloond zichzelf niet. Er worden voldoende kansen gecreëerd, maar deze worden niet verzilverd. Dat is jammer want de ploeg dreigt nu in de middenmoot vast te komen staan. De komende wedstrijden zijn van cruciaal belang om op het einde van het seizoen een plek bij de eerste 5, 6 te kunnen bemachtigen. De ploeg heeft er de kwaliteit voor.

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht