bel redactie 053-5725205

Sportkampioenen Haaksbergen in het zonnetje gezet

Gepubliceerd op: 24/08/2017

Sportkampioenen Haaksbergen in het zonnetje gezet

Op donderdag 17 augustus werd een aantal bijzondere sportkampioenen uit Haaksbergen in het zonnetje gezet. Nederlands kampioenen Bowls, Norma Braun, Margje Kooistra, Annie ten Theije en Henny Rietmann én wereldkampioene Natural Bodybuilding Monique van Dijk werden door wethouder sport Edith van Spiegel en Niels Hartlief, beleidsmedewerker sport, uitgenodigd om langs te komen in het gemeentehuis.

“Jullie zijn kampioenen!”, begint Edith van Spiegel haar verhaal. “Jullie hebben een bijzondere prestatie geleverd en daarom willen wij jullie graag in het zonnetje zetten”. Op uitnodiging van de wethouder zijn de vijf kampioenen naar het gemeentehuis gekomen. Trots vertellen ze het verhaal achter hun verdiende medaille.

In juni deed de Haaksbergse Monique van Dijk mee aan de International Natural Bodybuilding World Championships. Waar zij in eerste instantie tweede werd, mag zij zich vanaf nu wereldkampioen in haar klasse noemen. “De dame die als wereldkampioen is uitgeroepen is gediskwalificeerd wegens deelname in een verkeerde klasse”, vertelt Monique. Daarmee is iedereen een plaats opgeschoven en zal Monique binnenkort door de INBA Nederland als wereldkampioen worden gehuldigd.

De overwinning kwam de Haaksbergse niet aanwaaien. Precies een jaar voor het kampioenschap kreeg Monique een naar bericht. Er was borstkanker bij haar geconstateerd. Meerdere operaties volgden, waarna ze zich vervolgens met heel veel doorzettingsvermogen in het korte tijdsbestek van maar zes maanden heeft voorbereid op het WK. “Dat ik daar stond is ook vooral een persoonlijke overwinning. Sport is altijd een rode draad geweest in mijn leven. Zeker in de afgelopen periode heeft het mij zoveel kracht gegeven,” vertelt Monique aan tafel bij de wethouder. Ze hoopt nu voor andere vrouwen een inspiratie te zijn. “Ik ervaar zelf hoe belangrijk sport voor je kan zijn. Met mijn kennis en ervaring kan en wil ik nu graag andere vrouwen helpen.”

De vier bowls-liefhebbers trainen een keer in de week bij de Haaksbergse Bowlsvereniging. In april werden ze met hun team Nederlands kampioen Bowls Fours. Op het NK in Almelo waren de acht beste teams van Nederland aanwezig. Fours spelen is extra moeilijk, omdat je per persoon slechts twee ballen hebt om mee te scoren. Normaal wordt met drie of vier bowlsballen gegooid. “De finale ging zo ontzettend goed”, vertelt Henny Rietmann trots. “We speelden drie partijen van anderhalf uur, dus het was best zwaar. De beslissende wedstrijd was tegen de heersende kampioen uit Apeldoorn. Het was dé mooiste wedstrijd die we ooit hebben gespeeld”.

Edith van Spiegel sluit af met de vraag welke volgende uitdaging voor de deur staat. “Die staat er!”, vertelt Norma Braun. “In oktober doe ik samen met Henny mee aan het NK Mixed Pairs in Enschede”. Monique wil zich voornamelijk richten op het coachen van vrouwen en denkt erover na om deel te nemen aan de Olympia van de INBA later dit jaar. Wij wensen ze in ieder geval allemaal veel succes!

op de foto:
Wethouder Edith van Spiegel samen met de Haaksbergse sportkampioenen. Op de foto staan: Norma Braun, Edith van Spiegel en Henny Rietmann, Monique van Dijk, Margje Kooistra en Annie ten Theije.

bron : haaksbergen.nl

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht