bel redactie 053-5725205

Run ATB Run Haaksbergen op zondag 25 november

Gepubliceerd op: 08/11/2018

Run ATB Run Haaksbergen op zondag 25 november

Vijfde editie van de Scholten Tweewielers Run ATB Run Haaksbergen op 25 november trekt steeds meer deelnemers uit verschillende delen van Nederland.

Op zondag 25 november vindt in Haaksbergen de vijfde editie plaats van de jaarlijkse Run ATB Run. Inmiddels weten steeds meer cross-duatleten uit heel Nederland de weg te vinden naar het uitdagende duursportevenement in Haaksbergen. Deelnemers vanuit onder andere Groningen, Friesland en Noord-Holland staan aan de start voor hun sportieve uitdaging. Er worden ongeveer 200 individuele atleten en teams verwacht die zondagochtend om 11.00 zullen starten.

Als gevolg van de renovatie van de atletiekbaan en de droogte is het fietsparcours op het terrein van de atletiekvereniging dit jaar aangepast. Er kan geen gebruik worden gemaakt van de bult naast de baan waardoor deze spectaculaire ATB-parcours uitdaging dit jaar noodgedwongen komt te vervallen. In plaats daarvan krijgen de deelnemers een flinke uitdaging omdat het ATB-parcours naast de atletiekbaan als gevolg van de werkzaamheden en droogte flink zwaarder is geworden.

Het centrale punt van de wedstrijd is de atletiekbaan van AVH. Na de start moeten de atleten 2 ronden hardlopen rond de bergingsvijver. De loop-fietswissel vindt plaats op de atletiek baan, waarna 2 ronden over het ATB parcours moet worden afgelegd. Dit ATB parcours gaat voornamelijk over het bestaande ATB parcours in het Lankheet waarin een beruchte waterpassage voor de deelnemers is opgenomen. Na de fiets-loopwissel moeten de atleten nog 1 ronde rond de bergingsvijver lopen waarna er wordt gefinisht op de atletiekbaan. De snelste atleten zullen circa 1 uur en 30 minuten nodig hebben.

Deelname is mogelijke voor individuele atleten en teams. Ook is er een jeugdwedstrijd met aangepaste afstanden.

Starttijden en afstanden:

11:00 uur: Senioren 16 jaar en ouder : 5,4 km hardlopen - 24 km ATB - 2,7 km hardlopen

11:15 uur: Junioren 12-t/m 16 jaar : 2,7 km hardlopen – 22km ATB – 1 km hardlopen

Deelnemers kunnen zich tot 19 november voorinschrijven via www.inschrijven.nl. Er zijn maximaal 200 startplekken beschikbaar. Na-inschrijving is mogelijk tot een half uur voor de start voorzover er nog startplekken beschikbaar zijn. Nadere informatie kan ingewonnen worden via de website https://www.rbrhaaksbergen.nl, de facebookpagina of via runbikerunhaaksbergen@gmail.com

Vanuit het maatschappelijke belang van natuurbehoud en beheer zal voor elk gestart team of deelnemer een bijdrage van € 2,- worden gedaan aan Support voor Nature.

De Scholten Tweewielers Run ATB Run wordt georganiseerd door de Stichting Duursport Haaksbergen en vloeit voort uit een gezamenlijk initiatief van Atletiek Vereniging Haaksbergen (AVH) en de Haaksbergse Tour- en Fietsclub (HTFC).

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht