bel redactie 053-5725205

Reizigers internationaal uitgezwaaid op stationsplein Hengelo

Gepubliceerd op: 17/11/2018

Reizigers internationaal uitgezwaaid op stationsplein Hengelo

HENGELO Treinreizigers worden sinds kort in een groot aantal talen uitgezwaaid op het Hengelose Stationsplein. Maar daarvoor moeten ze wel even omhoog kijken. Want in de 28 bomen op het plein hangen 28 grote gele kunststof labels met in blauwe letters de tekst Goede Reis! in alle 28 talen van de 28 lidstaten van de Europese Unie.De kleuren blauw en geel verwijzen niet alleen naar de kleuren van de gemeente Hengelo, maar ook naar die van de Europese Unie. Het is een zogenoemde installatie van de bekende Hengelose beeldend kunstenaar Pier van Dijk en is een onderdeel van het project De boom in, waarbij kunstwerken van een aantal Hengelose beeldend kunstenaars in bomen hangen. De boom in is weer een onderdeel van het project HeArtLane.

Met deze voor drie jaar geplande kunstroute in de binnenstad van Hengelo, een gezamenlijk initiatief van HeArtGallery en StARTion (nu 074 PK), werd in het voorjaar van 2017 een begin gemaakt. Met hulp van Duotone Reclameproductie en Gildeboer heeft Van Dijk zijn project Goede Reis! inmiddels voor de derde keer uitgevoerd.

De eerste twee keer bleek het hem geadviseerde materiaal niet tegen het vandalisme van de weergoden bestand en overleefde het de extreem zware stormen niet. Maar nu wordt de reiziger voor onbepaalde tijd weer Goede Reis! gewenst.

Bron: Radio Hengelo TV

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht