bel redactie 053-5725205

Regionaal

Lokaal-Hengelo stelt vragen over uitvaarten op kosten van gemeente

Gepubliceerd op: 21/01/2018

Lokaal-Hengelo heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W over het aantal uitvaarten dat jaarlijks op kosten van de gemeente Hengelo wordt uitgevoerd. Als iemand geen nabestaanden heeft, of de familie kan of wil de begrafenis niet betalen, dan is de gemeente verplicht om de uitvaart te verzorgen en te betalen. Die kosten kan de gemeente vervolgens wel weer op de nabestaanden verhalen.
Lees verder...

Nina (16) uit Enschede levert inbreker over aan politie

Gepubliceerd op: 21/01/2018

De 16-jarige Nina Nootenboom is een held, aldus de politie. Het Enschedese meisje hield zaterdag eigenhandig een volwassen inbreker in bedwang en leverde deze later over aan de politie.
Lees verder...

VIDEO Borne doet Poëzie op 25 januari

Gepubliceerd op: 21/01/2018

Op de eerste dag van de week van de poëzie organiseren Bornse kunstenaar Jaap Besteman en Wim van Dooren weer een prachtige poëzieavond in Kulturhus Borne. Dat gedichten, teksten en poëzie niet saai hoeven te zijn kunt u op deze avond ondervinden. Met medewerking van zowel regionaal als landelijk talent wordt ‘Borne doet Poëzie’ een feest van woorden, gedachten en live muziek.

Het programma bestaat deze avond uit Lieke Marsman (won twee poëzieprijzen op één dag), Cees Brekelmans en muziek van Franks Droste en Bert Reerink. Tevens zal ook andere dichters worden gevraagd hun ingezonden gedicht voor de poëzieweek, voor te lezen op deze avond.

Aanvang: 20:00 uur
Entree: €5,-

VIDEO Borne doet Poëzie 2015: Hanneke van Schooten leest een gedicht voor genaamd "Twee Klokken"
Lees verder...

Meer Regionaal