bel redactie 053-5725205

Patrick ten Voorde lijsttrekker CDA-Haaksbergen

Gepubliceerd op: 21/11/2017

Patrick ten Voorde lijsttrekker CDA-Haaksbergen

CDA-fractievoorzitter Patrick ten Voorde is gekozen tot lijsttrekker voor het CDA-Haaksbergen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Dat hebben de leden maandagavond besloten op een drukbezochte ledenvergadering bij café Dwars in Sint Isidorushoeve. Ook de volgorde van de overige kandidaten op de lijst kon op instemming rekenen. Zonder dat daarover een stemming nodig was, stelden de leden met een warm applaus de lijst unaniem vast.

Na Patrick ten Voorde staat het huidige raadslid Theo van der Hulst op nummer twee. CDA-voorzitter Ellen Hemmers-Markerink volgt als eerste nieuweling op nummer drie. Andere nieuwe kandidaten zijn Jeroen Slot (4), Esther Diepenmaat-van den Hoff (6), Maat van den Broek (7), Henriëtte Exterkate-Roerink (11), Naima Mansor (12), Wim Waanders (13), Marthijn Engbers (14), Jan te Asbroek (15) en Marinus Kroezen (16). Oud-wethouder Jan-Herman Scholten staat op nummer acht. Ook de zittende raadsleden Frans Winkelhuis (5), Herbert Leusink (9), Herman Wichers Schreur (10) hebben een plek gekregen op de lijst.

De volgorde van de kandidaten is bepaald door een commissie onder leiding van oudwethouder Ben Eshuis. Hij toonde zich erg tevreden over de kandidaten. “De lijst bevat een prachtige mix van ervaring en nieuw talent”, aldus Eshuis.

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht