bel redactie 053-5725205

Opnieuw probleem met boorput AkzoNobel: lekkage nummer 13

Gepubliceerd op: 06/12/2017

Opnieuw probleem met boorput AkzoNobel: lekkage nummer 13

Er is opnieuw een lekkage geweest bij AkzoNobel uit Hengelo. Het bedrijf meldde in november een nieuwe lekke boorput. Het gaat om put 331, aan de Hofdijk in Enschede. De aard van de lekkage is nog onbekend.

De lekke pijp kwam aan het licht bij drukmetingen die AkzoNobel aan diverse oude boringen laat uitvoeren. Bij een aantal oude boringen werden lekke schroefverbindingen gevonden, waardoor in het verleden zowel olie als pekel kon weglekken. De lekkage aan de Hofdijk is de dertiende die sinds augustus 2016 is ontdekt.

AkzoNobel meldt dat nader mijnbouwkundig en milieukundig onderzoek gedaan wordt. De zoutproducent beloofde vorig jaar dat er eind 2017 geen lekkages meer zouden zijn. Wel blijft het mogelijk dat uit metingen blijkt dat oude boringen gelekt hebben.

Eind aan pekeltransport
Intussen werkt het bedrijf aan vernieuwing van het horizontale leidingnetwerk, waardoor pekel, brak water en water getransporteerd worden. AkzoNobel zegt dat vanaf 1 januari 2018 ‘in principe’ geen pekel meer wordt getransporteerd over het oude netwerk van leidingen.

Er wordt nog een kleine slag om de arm gehouden, ‘voor het geval het net niet lukt door onvoorziene omstandigheden’, voegt AkzoNobel er desgevraagd aan toe. Dat heeft te maken met de werkzaamheden die deze maand nog uitgevoerd moeten worden aan de hoofdtransportleidingen langs de Molenveld en de Windmolenweg in Enschede.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Facebook

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht