bel redactie 053-5725205

Ondernemer wil na brand weer aan de slag, maar mag dat niet

Gepubliceerd op: 05/12/2017

Ondernemer wil na brand weer aan de slag, maar mag dat niet

Eigenaar Arnoud van Boven van Maxi Wash Enschede is klaar met stilzitten nadat een brand vorige week woensdag aan de Burgemeester van Veenlaan zijn bedrijf lamlegde. Op Facebook uitte hij zondag zijn frustraties: "Ons pand heeft geen schade."

De vlammenzee verwoestte onder andere panden van Witgoed-XL en de Twentsewens Ambulance. Laatstgenoemde stichting verloor één van haar 5 ambulances, maar vond wel al vrij snel een nieuw onderkomen om haar werk in voort te zetten.

Constructeurs
Van Boven heeft te horen gekregen dat hij eerst moet wachten op de constructeurs: zij moeten het pand veilig verklaren. "En het is niet dat ik zomaar met mijn inboedel naar een ander pand kan verhuizen."

Dus blijft de eigenaar voorlopig zitten met een pand waarin hij wél mag om documenten te pakken, maar niet om in te werken. Dat laatste wekt enige frustraties bij hem op. "Ik heb fulltime en parttime medewerkers thuiszitten. Daarnaast heb ik ook veel jongeren die voor hun opleiding bij mij werken. Het teleurstellen van die groep vind ik verschrikkelijk."

Voor een vergoeding voor enige opgelopen financiële schade, zoals het doorbetalen van salarissen, heeft Van Boven inmiddels aangeklopt bij het ondernemersloket.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. - Foto: Carlo ter Ellen

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht