bel redactie 053-5725205

Nieuws uit Haaksbergen

Zondag 9 juni: Kleuterkerkviering Eerste Pinksterdag

Gepubliceerd op: 05/06/2019

Zondag 9 juni 2019 vindt om 11.30 uur in de Pancratiuskerk aan de Markt te Haaksbergen de kleuterkerkviering plaats.
 Iedereen is welkom! We gaan het verhaal van “Eva en de pinksterbel” vertellen, waarmee we uitleggen waar Pinksteren voor staat.

 De kinderen nemen plaats voorin de kerk op het grote groene kleed, zodat ze goed kunnen zien wat in de vertelkoffer zit en fijn mee kunnen doen met de viering. Ook zetten we zoals altijd de jarigen van de maand in het zonnetje. We houden geen collecte, maar vragen alle kinderen een houdbaar product mee te nemen voor onze boodschappenmand voor de Voedselbank.

 Na afloop is er zoals altijd bij de kleuterkerk koffie en limonade in de kerk. De kleuters kunnen kleuren of iets knutselen. De viering duurt ongeveer een half uur.
Lees verder...

MX50 Euronations 2019 Op 22 en 23 juni bij H.A.M.C. in St. Isidorushoeve

Gepubliceerd op: 05/06/2019

De Euronations is een jaarlijks terugkerend evenement in de brommercrosssport. Het is een uitwisselingswedstrijd van alle Europese landen en wordt al sinds 2012 georganiseerd. Zowel individueel als per land wordt er gestreden voor de prijzen. Voor de editie van 2019, die zal plaatsvinden in St. Isidorushoeve, zijn al meer dan 95(!) inschrijvingen uit verschillende Europese landen.

De brommercross is een enorm opkomende klasse binnen de motocross. Bij de ONK-wedstrijden doen sinds deze opkomst al gemiddeld tussen 35 en 40 deelnemers mee. Door de geringe snelheidsverschillen komt het neer op techniek en dat maakt het op de baan erg spectaculair. De rondetijden doen niet veel onder ten opzichte van andere MX-klassen.

Op zaterdag 22 juni zijn de kwalificatiewedstrijden voor de finale die op zondag 23 juni zal plaatsvinden. Rijders die zich niet kwalificeren voor de finale rijden op zondag de B-finale. Er wordt gestreden in drie klassen, namelijk de G1 (de varioklasse), de G2 (de standaardklasse) en de G3 (de MX50-klasse). Deze klassen zijn vastgelegd volgens Europese reglementen. In het bijprogramma op zowel de zaterdag als de zondag zullen de regionale wedstrijden van de UMX worden verreden.

Zoals gezien in vorige edities scoort Nederland altijd hoog in het landenklassement. Ook enkele dames zullen dit jaar meedingen naar de prijzen en ons land vertegenwoordigen. Bovendien biedt deze wedstrijd bij uitstek de gelegenheid om de contacten met andere Europese rijders aan te halen en is voor de toeschouwers de entree gratis.

Alle informatie betreffende de Euronations is te vinden op www.brommercross.nl.

We zien zowel de rijders als de toeschouwers graag tegemoet op 22 en 23 juni in St. Isidorushoeve.
Lees verder...

Hoeve Vooruit terug in de 4e klasse na zege op Erix

Gepubliceerd op: 05/06/2019

Op zondag 2 juni stond voor Hoeve Vooruit het beslissingsduel om een plaats in de 4e klasse op het programma. Tegenstander Erix was al actief in de 4e klasse, daar waar Hoeve Vooruit een periodetitel pakte in de 5e klasse. Hoeve Vooruit verkeerde in de tweede seizoenshelft, mede door blessures, niet in goede vorm. Gelukkig voor Hoeve Vooruit kon het in het beslissingsduel over een nagenoeg fitte selectie beschikken.

Hoeve Vooruit opende fel en zette druk naar voren. Erix had hier zichtbaar moeite mee en Hoeve Vooruit had het beste van het spel. In de beginfase kreeg Hoeve Vooruit diverse kansen, maar Rick Velthuis, Dyon ten Vregelaar en Jeffrey Kroeze hadden het vizier niet op scherp staan. Uit een omschakelmoment kreeg Erix via Rowan Weenink een goede mogelijkheid, maar zijn schot werd eenvoudig gekeerd. Na ruim een half uur spelen kwam Hoeve Vooruit verdiend op een 0-1 voorsprong. Mart Velthuis was zijn tegenstander te slim af op het middenveld en zette Niels Karnebeek oog-in-oog met de doelman. Niels Karnebeek rondde af met een lage schuiver. Hoeve Vooruit zette de goede lijn voort na het doelpunt en scoorde voor rust 0-2. Jeffrey Kroeze zag de doelman iets te ver voor de goal staan en scoorde met een prachtige boogbal.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld. Erix zette Hoeve Vooruit vast en daardoor had Hoeve Vooruit het moeilijk. Al snel viel de 1-2. Uit een verre inworp scoorde Nordin Stevens. Erix rook bloed en kreeg diverse corners en vrije trappen, maar deze troffen geen doel. Hoeve Vooruit kreeg ook, ondanks het veranderde spelbeeld, de beste kansen. In de 70e minuut had Hoeve Vooruit de wedstrijd moeten beslissen. Na een te korte terugspeelbal kwam Rick Velthuis oog-in-oog met de doelman, maar zijn schot werd gepareerd. In de 85e minuut leek het doemscenario werkelijkheid te worden voor Hoeve Vooruit. Na een lange bal kwam Pieter ten Have plots oog-in-oog met de doelman. Hij schoot de bal onhoudbaar in de kruising, 2-2. Erix leek de fittere ploeg, maar Hoeve Vooruit perste er nog een slotoffensief uit om een verlenging te voorkomen. In de 90e minuut flitste Jeffrey Kroeze langs een aantal tegenstanders waarna hij onreglementair ten val werd gebracht in het strafschopgebied. Niels Karnebeek eiste de bal op en benutte de penalty vervolgens feilloos, 2-3.
Lees verder...

Meer Nieuws uit Haaksbergen