bel redactie 053-5725205

Nieuws uit Haaksbergen

Haaksbergen blij met steun provincie voor actieplan centrum

Gepubliceerd op: 22/02/2018

De gemeente Haaksbergen werkt samen met ondernemers de komende jaren aan de verdere ontwikkeling van het centrum. Daarvoor is een actieplan opgesteld, waar verschillende werkgroepen mee aan de slag gaan. De provincie Overijssel maakt nu bekend het actieplan financieel en met kennis te willen ondersteunen. Gedeputeerde Monique van Haaf maakte woensdagmiddag kennis met de verschillende werkgroepen.

Economische recessies, demografische ontwikkelingen, veranderende bestedingspatronen, het wegvallen van winkels en winkelformules, toenemend gebruik van internet en lokale bouwplannen. Het is allemaal van invloed op de ontwikkeling van dorps- en stadscentra. Haaksbergen vormt hierop geen uitzondering. Om al die invloeden naar de toekomst toe het hoofd te bieden en te werken aan een sterk eigen centrum zijn de werkgroepen klaar om van start te gaan. De gemeente faciliteert.

In het najaar van 2017 zijn drie workshops georganiseerd, toegankelijk voor iedereen en vooral voor belanghebbenden in het centrum, waarin toegewerkt is naar relevante en concrete acties en projecten. Op basis van al deze informatie is een zo concreet en compleet mogelijk actieplan voor het centrum van Haaksbergen geformuleerd.

Daarna zijn er afspraken gemaakt tussen gemeente, ondernemers en vastgoedpartijen op het gebied van vastgoedontwikkelingen, inrichting openbare ruimte, commerciële uitstraling & professionalisering, ondernemerschap en marketing & profilering. Per thema is een werkgroep geformuleerd, met daarboven een stuurgroep die het proces aanstuurt. Om het actieplan te kunnen uitvoeren krijgt de gemeente steun van de provincie.

Gedeputeerde van de provincie Overijssel Monique van Haaf is enthousiast over de Haaksbergse aanpak. “Goed om te zien dat Haaksbergen werkt aan een beter centrum. Dit past uitstekend bij de uitgangspunten van de Stadsbeweging. Dat is ons initiatief om leegstand en verpaupering tegen te gaan. Daarbij investeren we door kennis te delen en door financiële impulsen. Op deze manier helpen we ook Haaksbergen op weg.”

Wethouder Annette Nijhuis sluit zich graag aan bij de woorden van Van Haaf. “Dat de gedeputeerde naar Haaksbergen komt om kennis te maken met de werkgroepen en de plannen die we hebben, dat geeft al aan dat het om meer gaat dan financiële steun. Er is waardering voor en geloof in de manier waarop we hier in Haaksbergen samenwerken aan ons centrum. Daarbij is de steun van de provincie bijzonder welkom.”
Lees verder...

Politie zoekt daders illegale vuilnisstort in buitengebied Haaksbergen

Gepubliceerd op: 20/02/2018

De Politie Haaksbergen is op zoek naar de daders achter een illegale vuilnisstort in het buitengebied .

Dinsdag 20 februari rond 13.15 uur werden op de Rekkenseweg, nabij de Watermolen, door de bestuurder van een blauwe personenauto met daar achter gekoppeld een aanhangwagen, meubeldelen gestort. De licht getinte man werd overlopen door een getuige. De getuige zag dat de aanhangwagen niet voorzien was van een kenteken. Het kenteken van de personenauto begon met 05-GB- .

Getuigen worden gevraagd om zich te melden bij de Politie Haaksbergen. Per telefoon 0900-8844 of met een persoonlijk bericht op sociaal media.
Lees verder...

Informatiebijeenkomst nieuwe regels bij samenwonen en huwelijk

Gepubliceerd op: 20/02/2018

Met ingang van 1 januari 2018 is de wetgeving veranderd op het gebied van samenwonen, geregistreerd partnerschap en huwelijk. Dit heeft gevolgen voor iedereen, dus ook voor u.

Daarom organiseert Notaris Lenderink een presentatie over dit onderwerp. Door deze bij te wonen komt u te weten welke mogelijkheden er zijn en wat de gevolgen voor u zijn.

De bijeenkomst vindt plaats:
Donderdag 22 februari 2018, aanvang 19.30 uur
Het Hagen, Scholtenhagenweg 36, 7481 VP Haaksbergen

Programma
19.30 uur Ontvangst
20.00 uur Opening
20.05 uur Presentatie Nieuw huwelijksvermogensrecht Marco Lenderink (Notaris Lenderink)
20.30 uur Presentatie Huwelijkse voorwaarden/samenlevingscontract Ellen Caspers (Countus accountants+adviseurs)
21.00 uur Pauze
21.15 uur Presentatie Levenstestament Maurice Leferink (Notaris Lenderink)
21.45 uur Afsluiting met een hapje en een drankje
Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld, u kunt zich aanmelden via enschede@countus.nl

Countus Enschede / T (053) 435 32 08
enschede@countus.nl / www.countus.nl
Lees verder...

Meer Nieuws uit Haaksbergen