bel redactie 053-5725205

Nieuws uit Haaksbergen

HSC 2 Kampioen

Gepubliceerd op: 13/05/2019

Het Haaksbergse HSC 2 is kampioen zondag voor de 9e keer in 13 jaar kampioen geworden van de reserve hoofdklasse.

De mannen van trainer Bas Groot Wesseldijk en teamleider Paul Kortier wonnen met 7-4 van TVC ’28 -3 en zijn meer te achterhalen.
Vanaf de start van de competitie stond het HSC 2 aan kop in de reserve hoofdklasse. Zeventien overwinningen, vier nederlaag en drie gelijke en een doelsaldo van 78-28.

Door de overwinning van zondag is de voorsprong op Longa'30 2 met nog twee wedstijden te spelen opgelopen tot 7 punten.

Een mooie uitdaging is nu om de landstitel voor de reserve-elftallen te winnen. Bij de vele eerdere pogingen lukte HSC'21 dat nog nooit.
Lees verder...

Ommen wint G-toernooi

Gepubliceerd op: 13/05/2019

Op zaterdag 11 mei werd het jaarlijkse voetbaltoernooi voor G-voetballers onder stralende omstandigheden gehouden op de velden van de v.v. Haaksbergen.

Deelnemende verenigingen waren: SDC, Tubantia, NEO, Ommen en natuurlijk het G-team van de v.v. Haaksbergen onder de bezielende leiding van Gerben van Huisstede en Peter Horn.

De organisatie was dit jaar in handen van Mart van der Klei en Ronny Overbeeke, die het e.e.a. uitstekend hadden georganiseerd.

De scheidsrechters werden geleverd door NEO die een aantal jonge scheidsrechters in opleiding heeft, waarvoor onze hartelijke dank. Zij hebben het uitstekend gedaan.

Om 12.00 uur werden de teams in de kantine ontvangen voor een gezamenlijke lunch. Nadat de broodjes waren genuttigd en iedereen welkom was geheten door Ronny Overbeeke, kon het toernooi van start gaan.

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, kwam de volgende eindstand uit de bus rollen.

1. Ommen

2. Tubantia

3. Haaksbergen

4. SDC

5. NEO

Naast het normale toernooi werd er gestreden om de penaltybokaal. Als keeper trad Patrick Bouwman op. Nadat alle penalties waren genomen, bleek dat Haaksbergen deze het beste had genomen.

Tot slot een woord van dank aan de organisatie, de scheidsrechters, het kantinepersoneel, de omroepsters, de keeper en natuurlijk de organisatie.

De v.v. Haaksbergen kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi voor G-teams.
Lees verder...

Alzheimer Café Haaksbergen

Gepubliceerd op: 13/05/2019

Het Alzheimer Café Haaksbergen is een ontmoetingspunt voor iedereen die met dementie te maken heeft. Op donderdag 23 mei is er weer een ontmoeting in Café De Oude Molen. De avond staat in het teken van een dementievriendelijke samenleving. Hoe zijn de ervaringen in Haaksbergen en wat kunnen we doen om Haaksbergen nog dementievriendelijker te maken?

Tijdens het Alzheimer Café worden onder meer filmpjes vertoond over dementie. “We willen laten zien welke belemmeringen mensen met dementie ervaren in het dagelijkse leven”, vertelt Ton Harmsen van het Alzheimer Café. “Naast het laten zien van voorbeelden, willen we ook in gesprek met de aanwezigen. We zijn benieuwd naar de ervaringen van inwoners, maar we kunnen ons ook voorstellen dat inwoners benieuwd zijn naar de ervaringen van dienstverleners. Daarom zijn onder meer een bankmedewerker en een wijkagent uitgenodigd om over hun ervaringen te vertellen.”

Pact van Haaksbergen

In Haaksbergen gebeurt al heel veel om mensen met dementie mee te laten doen aan activiteiten in de samenleving. In 2017 is het Pact van Haaksbergen ondertekend door vertegenwoordigers uit onder meer de zorgsector, de ondernemerswereld, politie, vrijwilligersorganisaties en het verenigingsleven. In het Pact staat omschreven wat nodig is om tot een dementievriendelijke samenleving te komen. “We hebben al veel georganiseerd in Haaksbergen”, geeft Harmsen aan. “De workshop dementievriendelijk is al enkele keren gegeven aan ondernemers en dienstverleners in Haaksbergen en ook hebben we verschillende bijeenkomsten georganiseerd.”

Waar en wanneer

Belangstellenden zijn van harte welkom bij het Alzheimer Café op donderdag 23 mei in Café De Oude Molen aan de Fazantstraat. De zaal is vanaf 19.00 uur geopend en het programma start om 19.15 uur. Koffie of thee is gratis, maar een vrije gift is welkom. Lees verder...

Meer Nieuws uit Haaksbergen