bel redactie 053-5725205

Nieuws uit Haaksbergen

Dames v.v. Haaksbergen verliezen in Neede

Gepubliceerd op: 19/11/2018

De dames van v.v. Haaksbergen hebben afgelopen zondag met 4-0 verloren in Neede.

Anders dan de uitslag doet vermoeden heeft de ploeg van coach Kees Obelink een goede wedstrijd gespeeld tegen de nummer 2 uit de competitie. Het team was scherp en combineerde gemakkelijk en wist voorin ook kansen te creëren. Aan de andere kant was ook goed te zien dat v.v. Neede niet voor niets bovenin mee deed. Met name de spitsen waren snel en behendig. De Haaksbergse verdedigers waren daar echter goed op ingesteld en wisten keer op keer het gevaar uit de aanval van Neede te halen. De 1-0 voor Neede viel vlak voor rust en was even onverwacht als ongelukkig voor v.v. Haaksbergen.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde van een wedstrijd die in evenwicht was waarbij de gelukkigere de winst naar zich toe wist te trekken. De uiteindelijke eindstand van 4-0 deed niets af aan het goede spel van v.v. Haaksbergen.

Margaret Overbeeke, lid van de damescommissie, is ook tevreden over de ontwikkelingen bij de dames: “we zijn in Haaksbergen de enige vereniging die damesvoetbal heeft en zien een mooie ontwikkeling”. Verder aldus Overbeeke “we hebben een kwalitatief goede selectie, maar kunnen natuurlijk altijd nieuwe aanwas gebruiken. Als er meisjes of vrouwen zijn die graag voetballen, dan zijn ze natuurlijk van harte welkom bij v.v. Haaksbergen”.
Lees verder...

Hoeve Vooruit pakt in extremis periodetitel op bezoek bij Bornerbroek

Gepubliceerd op: 19/11/2018

Hoeve Vooruit trad op zondag 18 november aan tegen Bornerbroek. Na 7 wedstrijden is Hoeve Vooruit nog steeds foutloos, terwijl Bornerbroek inmiddels in de middenmoot bivakkeert doordat het haar laatste drie wedstrijden won. Beide teams verkeren dus in uitstekende vorm. Het duel tussen beide ploegen is de laatste wedstrijd van de eerste periode. Bij winst zou Hoeve Vooruit de eerste periodetitel vrijwel zeker binnen hebben gezien het veel betere doelsaldo ten opzichte van het ook nog altijd foutloze Neede.

In het begin van de wedstrijd ontspon er zich een gelijk opgaande strijd. Toch bleek Hoeve Vooruit een stuk efficiënter. Al na 5 minuten werd de score geopend. Op aangeven van Rowan ten Thije scoorde Niels Karnebeek met een lage schuiver, 0-1. Nadat Bornerbroek een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel verdubbelde Hoeve Vooruit de score in de 20e minuut. Dyon ten Vregelaar miste oog-in-oog met de doelman, maar de rebound werd door Rick Velthuis met buitenkant rechts vakkundig afgemaakt, 0-2. In het vervolg van de eerste helft controleerde Hoeve Vooruit de wedstrijd en kreeg het voldoende kansen om te scoren, maar dat deed het niet meer in de eerste helft.

In de tweede helft in eerste instantie een beter Hoeve Vooruit. Hoeve Vooruit kreeg tevens de betere kansen, en scoorde in de 65e minuut de 0-3. Daarna sloeg de periodetitel stress toe binnen de ploeg en gaf het binnen 15 minuten drie doelpunten weg. Peter Bolscher maakte alle drie de doelpunten. De 1-3 werd gescoord uit een directe vrije trap. Vervolgens werd de 2-3 gemaakt uit een makkelijk gegeven strafschop. Middels een individuele actie voltooide Peter Bolscher zijn hattrick, 3-3. Hoeve Vooruit herpakte zich daarna enigszins en werd een aantal keer gevaarlijk uit standaardsituaties. Daarvoor werd het ook beloond. Uit een corner van Mart Velthuis kopte Maarten Hobbenschot de 3-4 tegen de touwen. De ontlading was groot. Hoeve Vooruit pakt de eerste periodetitel en is nog steeds foutloos na 8 wedstrijden.
Lees verder...

v.v. Haaksbergen verliest ongelukkig in Lochuizen

Gepubliceerd op: 19/11/2018

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag met 4-3 verloren van Lochuizen in een attractief duel.

Na een aftastend begin was v.v. Haaksbergen vanaf ongeveer de 15e minuut de bovenliggende partij. Het elftal zette goed druk op de tegenstander, vaak al in het eigen strafschopgebied van Lochuizen. Verdedigend gaven de Haaksbergenaren weinig weg en laatste man William te Winkel kreeg steeds meer de gelegenheid mee op te schuiven. Dat resulteerde na ongeveer 25 minuten in de 0-1 voor v.v. Haaksbergen. Een droge knal van te Winkel bracht de ploeg van trainer Wietse Golbach terecht op voorsprong. Kort na de voorsprong kreeg v.v. Haaksbergen een gemakkelijk gegeven strafschop tegen. Keeper Lars van Veen was kansloos op de inzet van Lochuizen: 1-1. Nog voor de rust mocht v.v. Haaksbergen ook aanleggen vanaf 11 meter. De inzet werd in eerste instantie door de keeper van Lochuizen gestopt, maar na een onoverzichtelijke situatie ingekopt door Wouter Brummelhuis. De ruststand was 1-2 voor v.v. Haaksbergen. Het handschrift van de nieuwe trainer Golbach was goed zichtbaar: aggressief en met passie spelen en de tegenstander snel onder druk zetten.

In de tweede helft kwamen de groenwitters goed uit de startblokken. Direct na rust tekende Jesper Gevelaar voor de 1-3. Er leek geen vuiltje meer aan de lucht, maar Lochuizen kon snel aansluiten naar 2-3. Daarna ontwikkelde zich een boeiend schouwspel waarin Lochuizen het initiatief naar zich toe wist te trekken. De 3-3, via de binnenkant paal, was een even gelukkige als mooie goal. In het restant kon de wedstrijd nog alle kanten op, waarbij Lochuizen uiteindelijk de gelukkigere was. Ondanks de 4-3 nederlaag heeft v.v. Haaksbergen een goede wedstrijd laten zien. A.s. zondag komt koploper v.v. Neede naar Haaksbergen. Dat zal voor de zwart witten geen gemakkelijke middag worden als v.v. Haaksbergen hetzelfde laat zien als in Lochuizen.
Lees verder...

Meer Nieuws uit Haaksbergen