bel redactie 053-5725205

Nieuws headlines

Fazantstraat op de schop

Gepubliceerd op: 18/01/2018

Op maandag 22 januari start de gemeente Haaksbergen met riolerings- en bestratingswerkzaamheden op de kruising Fazantstraat/Uitterhoevestraat. De werkzaamheden, die ongeveer drie weken gaan duren, moeten plaatsvinden vanwege het aansluiten van de rioleringen van het nieuwbouwplan op het terrein van het voormalige bedrijfspand van Huiskes-Kokkeler.

De Fazantstraat en de Uitterhoevestraat zullen op deze kruising volledig afgesloten worden. Aan het begin en einde van deze straten wordt aangegeven dat doorgaand rijverkeer gestremd is. Aan omwonenden wordt gevraagd de auto tijdelijk elders te parkeren. Woningen blijven te voet bereikbaar. Er wordt geen omleidingsroute aangegeven, omdat deze kruising niet in een doorgaande route ligt.
Lees verder...

Verslag vv Dongen tegen HSC'21

Gepubliceerd op: 16/01/2018

Het gevoel was al goed, na de oefenwedstrijd tegen de beloften van Go Ahead Eagles. In de eerste competitiewedstrijd na de mini-winterstop op bezoek bij Dongen bleek dat geen ijdele hoop. HSC'21 won de lastige uitwedstrijd tegen de club waarvan het vorig seizoen nog twee keer verloor.

Trainer Ron Timmers van Dongen was na afloop kraakhelder over de prestatie van zijn ploeg. "Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen", zei hij zonder omhaal. Het is echter de vraag of dat niet ook deels de verdienste was van HSC'21. De ploeg 'stond goed', zoals dat dan heet in trainersjargon, maar had zeker na rust het duel eerder kunnen beslissen.

Lange tijd leek HSC'21 op weg naar een voorsprong bij rust. Na goed voorbereidend werk van Joost Screever, tekende Sjoerd Visschedijk na ruim een kwartier voor de openingstreffer en daarna kwam HSC'21 amper in de problemen. Kort voor rust was het plotseling toch raak. Moustafa Mohammad schoot een ogenschijnlijk houdbare vrije trap direct binnen.

Dat was een domper, maar die werd kort na rust alweer verdrongen door een opsteker. HSC'21 kreeg een strafschop - de meningen waren er over verdeeld of dat terecht was - en met een droog schuivertje toonde Tom ter Hogt zich ijzig koel. Brammer maakte daarna zijn foutje goed, door een inzet van Jan Gerrits prima te pakken, maar dat was het enige moment dat de thuisclub dicht bij een gelijkmaker was.

HSC'21 had het met de ruimte die het kreeg, eerder moeten beslissen, maar dat was het enige kritiekpuntje voor de ploeg. Met overtuiging en drive werd de zege veiliggesteld en in blessuretijd zette Tom ter Hogt er met de 1-3 ook nog eens een mooi uitroepteken achter. Het jaar 2018 is goed begonnen voor HSC'21.

Opstelling HSC'21: Brammer, Veensma, Grondman, Derksen, Engberink, Van Ek, Screever, Nieuwboer, Ottink (85. Schutte), Tom ter Hogt, Visschedijk.

Verslag Rene Waning / hsc21.nl


A.s. dinsdag speelt HSC thuis een oefenwedstrijd tegen FC Suryoye, aanvang 20:00 uur.

A.s. zondag uit tegen Hercules (Urecht) competitiewedstrijd.
Lees verder...

Rijkswaterstaat organiseert informatieavond in Haaksbergen over aanleg nieuwe N18

Gepubliceerd op: 15/01/2018

In de komende maanden verandert er veel in de gemeenten Enschede en Haaksbergen als het gaat om de N18 Nieuwe Twenteroute. Om inwoners en weggebruikers goed te informeren over de veranderingen, over hoe de nieuwe weg eruit komt te zien én wat daarvoor nog moet gebeuren, organiseren Rijkswaterstaat en Noaber18 informatieavonden in Enschede en Haaksbergen.

De informatieavond in Haaksbergen vindt plaats op dinsdag 30 januari in ’t Hagen, Scholtenhagenweg 36 in Haaksbergen.

Programma
19.00 – 19.30 uur: inloop
19.30 – 20.00 uur: plenaire presentatie
20.00 – 21.00 uur: informatiemarkt met mogelijkheid voor het stellen van vragen aan medewerkers
21.00 uur: einde bijeenkomst

Werkzaamheden
Noaber18 realiseert in opdracht van Rijkswaterstaat de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede. De aannemer werkt langzaam toe naar de afronding van het werk. Buiten is dit goed zichtbaar. De komende maanden worden de tijdelijk aangebrachte fietsonderdoorgangen en hulpbruggen voor het bouwverkeer verwijderd. Ook voltooit Noaber18 steeds meer nieuwe bruggen, viaducten en fietstunnels en komt op steeds meer plekken asfalt op de toekomstige weg.

De Nieuwe Twenteroute
De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past Rijkswaterstaat de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting in het voorjaar van 2018 klaar.
Lees verder...

Meer Nieuws headlines