bel redactie 053-5725205

Nieuws headlines

Sloop gymzaal Sterrebosstraat in volle gang

Gepubliceerd op: 23/06/2017

De sloop van de gymzaal aan de sterrebosstraat in Haaksbergen is in volle gang.

Het gebouw wordt de komende tijd flink onder handen genomen. De oude vleugel naast Theater De Kappen blijft behouden. De stadsbouwmeester van de gemeente Haaksbergen is, in verband met de bijzondere bouwstijl, de karakteristieken eigenschappen van het pand en de beeldbepalende locatie, nadrukkelijk betrokken bij het bouwontwerp en de uitwerking van de plannen.

foto eveline lenderink wensink
Lees verder...

Koninklijke onderscheiding voor brandweerman Ronny Kleine Wiecherink

Gepubliceerd op: 23/06/2017

Ronny Kleine Wiecherink, vrijwilliger van Brandweer Twente, is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Op vrijdag 23 juni werd Ronny Kleine Wiecherink, vrijwilliger van Brandweer Twente, benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook werd een aantal brandweermensen van Brandweer Twente in het zonnetje gezet. Burgemeester Gerrit Jan Kok was aanwezig om ze te huldigen. “We kunnen trots zijn op onze brandweermensen, beroepskrachten én vrijwilligers. Een professioneel brandweerteam dat enthousiast en taakgericht zijn taken voor onze Haaksbergse gemeenschap vervult”, aldus Kok.

Tijdens de jaarlijkse korpsavond werd er onder meer stil gestaan bij twee jubilerende brandweermannen. Dennis Elbersen vierde zijn twaalf-en-een-halfjarig jubileum en Frank Haverkate is al een kwart eeuw brandweerman. Daarnaast werd er afscheid genomen van twee brandweermannen. Van Peter van der Weiden na meer dan zestien jaar en van Ronny Kleine Wiecherink na ruim 33 jaar dienstverband. Kleine Wiecherink kreeg van burgemeester Kok de versierselen opgespeld die horen bij de Koninklijke Onderscheiding.

In mei 1983 kwam Kleine Wiecherink in dienst als vrijwilliger bij de brandweer Haaksbergen. Hij volgde een opleiding tot brandweervrijwilliger en trad in zijn dienstjaren diverse malen opgetreden in situaties met gevaar voor eigen leven. Ook nam hij regelmatig actief deel aan brand- en rampenbestrijding. Burgemeester Gerrit Jan Kok vindt de onderscheiding een gepaste beloning: “Ronny Kleine Wiecherink heeft 33 jaar lang elke dag met veel passie klaar gestaan voor de Haaksbergse samenleving. Ik heb respect voor de manier waarop brandweermensen hun taak uitvoeren en ik ben vereerd Ronny een Koninklijke Onderscheiding te mogen uitreiken.”
Lees verder...

VIDEO: Hennie Kuiper fietst een dag met visueel gehandicapten

Gepubliceerd op: 23/06/2017

Oud wereld- en Olympisch kampioen Hennie Kuiper fietst een dag met visueel gehandicapten.

Acht visueel gehandicapten in Haaksbergen namen deel aan een fiets-midweek. Een grote groep vrijwilligers zet zich in om deze week, die al acht jaar georganiseerd wordt door Dick Hilarius, mogelijk te maken.

RTV Sternet sprak met Dick en met wieler icoon Hennie Kuiper die een dag met de groep mee reed. Deelnemer Dinie Veltmaat is enthousiast en steekt dat niet onder stoelen of banken. Zo'n 60 a 70 vrijwilligers maken het mogelijk dat de fietsweek ook voor mensen met een kleinere beurs toegankelijk is.
Lees verder...

Meer Nieuws headlines