bel redactie 053-5725205

Nieuws uit Haaksbergen

Huiskamerproject "Muziek bij de Buren" komt nu ook naar Haaksbergen

Gepubliceerd op: 21/07/2018

Op zondagmiddag 9 december 2018 presenteert Haaksbergen wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Uniek aan Muziek bij de Buren is dat de optredens plaatsvinden in minstens 20 huiskamers verspreid door de hele gemeente. Hier kun je luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Haaksbergen en maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat Haaksbergen op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk, zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Haaksbergse muzikaliteit en gastvrijheid.

Muziek bij de Buren is gestart, zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar tegelijkertijd leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld, maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamer ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. Vorig jaar vonden er namelijk 1890 optredens plaats in 630 huiskamers verspreid over veertien Nederlandse steden. Op 9 december 2018 zullen, tijdens deze Nationale Muziek bij de Burendag, deuren opengaan in maar liefst 25 steden, nu dus ook in Haaksbergen.

Meedoen met Muziek bij de Buren?
Enthousiaste inwoners van Haaksbergen willen we vragen nu al hun interesse als huiskamer aan te melden via een email aan haaksbergen@muziekbijdeburen. Vanaf 4 september start de registratie en kan men zich opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide! Inschrijven kan dan tot en met 14 oktober via de website van Muziek bij de Buren: www.muziekbijdeburen.nl

Organisatie Muziek bij de Buren Haaksbergen
Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren Haaksbergen is in handen van enkele betrokken bewoners en wordt mede gefaciliteerd door Kulturhus Haaksbergen en wordt ondersteund door lokale sponsoren.
Lees verder...

Haaksbergen in parcours 31e editie Twentse Rolstoel4Daagse

Gepubliceerd op: 21/07/2018

Van 24 t/m 27 juli vindt alweer de 31e editie van de Twentse Rolstoel4Daagse plaats in Delden. Dit is in Nederland de enige georganiseerde vierdaagse voor handaangedreven rolstoelen en handbikes. De vierdaagse doet ook Haaksbergen aan.

De sporters kunnen wederom een fantastische week verwachten met een veilig parcours over 15, 30, 50 of 70km. Iedere dag zijn er ruim 80 verkeersregelaars op de route en zien bezemwagens erop toe dat alle deelnemers de finishlijn halen. Daarnaast zijn er materiaalwagens beschikbaar die helpen bij pech onderweg en zorgen de overige vrijwilligers voor onder andere huisvesting, massage, catering en amusement.

Op maandagavond 23 juli wordt de vierdaagse geopend met het criterium in het centrum van Delden. Om 19:30 staat de wedstrijd voor de aankoppelbikes op het programma en om 20.30 uur start de halve marathon voor de sporters met een vastframe. Op dinsdag 24 juli is de eerste dag van de vierdaagse zelf, waarbij iedere dag vanaf 10 uur wordt gestart bij Sporthal de Reiger, de Reigerstraat 1 te Delden. Hieronder leest u wanneer de deelnemers welke plaatsen aan doen. Het VVV-kantoor in Delden heeft ook de beschikking over de routes en de rustposten waar de sporters pauzeren.

Dinsdag 24 juli 2018: Hengelo, Boekelo, Buurse, Haaksbergen, Beckum
Woensdag 25 juli 2018: Hengevelde, Lochem, Neede, Hengevelde, Ambt Delden
Donderdag 26 juli 2018: Ambt Delden, Goor, Markelo, Rijssen, Enter en Holten (Holterberg)
Vrijdag 27 juli 2018: Hengelo, Deurningen, Rossum, Saasveld, Borne en Ambt Delden

Op vrijdag 27 juli, de laatste dag van de vierdaagse, wordt er vanaf 9 uur gestart. Alle sporters nemen op de slotdag deel aan het défilé door het centrum van Delden. Hiervoor vertrekken de deelnemers ’s middags om 15.15 uur bij Café Restaurant ’t Hoogspel, Bornsestraat 1 te Ambt Delden. Deze locatie en de intocht leveren geweldige sfeerbeelden op met vele honderden toeschouwers die de sporters binnenhalen. Hierna worden de felbegeerde medailles uitgedeeld aan de Helden van Delden bij Sporthal de Reiger.

Stichting de Wibo’s verzorgt het randprogramma voor de deelnemers, vrijwilligers en geïnteresseerden met als hoogtepunten de barbecue op de donderdagavond met live-muziek en op vrijdagavond de Afterparty. Daarnaast is er op dinsdagavond een Pubquiz waaraan iedereen mee kan doen. Op woensdag kan er een gokje gewaagd worden bij de Casinoavond of kan er met een luchtbuks geschoten worden.

In 2013 is de vierdaagse door te hoge temperaturen afgelast, aangezien het onverantwoord was om de sporters de routes op te laten gaan. Mocht er dit jaar weer sprake zijn van te hoge temperaturen dan heeft de organisatie van de vierdaagse een alternatief plan achter de hand, zoals andere start- en finishtijden of het meerdere malen afleggen van een korter parcours. De organisatie zal er dus alles aan doen om de vierdaagse verantwoord door te laten gaan.
Lees verder...

"Werkweek" Speelfilm maken

Gepubliceerd op: 17/07/2018

Workshop RTV Sternet 23 t/m 27 Juli
Lees verder...

Meer Nieuws uit Haaksbergen