bel redactie 053-5725205

Nieuws headlines

VIDEO: Buurser Volksfeesten 2017 - Wiesenfest

Gepubliceerd op: 22/08/2017

Op z'n Beiers borrelen tijdens volksfeesten in Buurse. De vrijdagavond van het Buurser Volksfeest stond in het teken van een Beiers Wies'nfest. Een bierfeest naar Duits voorbeeld, met Nederlandse, Duitse en Engelse feestmuziek. De organisatoren vroegen de bezoekers om in stijl gekleed te verschijnen. De band Wahnsinn en Feest-dj Ivar tekenden voor de muziek. Het was van begin tot eind een groot feest.
Lees verder...

Informatieavond over aanpassingen aan huidige N18

Gepubliceerd op: 21/08/2017

De gemeente Haaksbergen organiseert op woensdag 6 september 2017 een informatieavond over de aanpassingen aan de bestaande N18

De huidige N18 krijgt straks een andere functie. Doorgaand verkeer tussen Enschede en Eibergen neemt namelijk de nieuwe N18. De oude N18 is dan voor bestemmingsverkeer. De maximum snelheid gaat er omlaag en de weg krijgt een andere inrichting. Voor inwoners die willen weten wat er verandert organiseert de gemeente op woensdag 6 september 2017 een informatieavond over de aanpassingen aan de bestaande N18.

De huidige N18 is nog eigendom van het Rijk. Een deel van de huidige N18 komt in 2018 in handen van de gemeente, die ook verantwoordelijk wordt voor de inrichting en het onderhoud. Het gaat hier om het deel vanaf de gemeentegrens met Enschede (de zandwinplas) tot en met de kruising Scholtenhagenweg/Eibergsestraat. Dit deel van de weg zal door diverse aanpas-singen niet meer aantrekkelijk zijn voor doorgaand verkeer richting de Achterhoek en anders-om. De maximum snelheid op de verschillende wegdelen wordt 50 of 60 kilometer per uur en het karakter van de straat wordt door diverse aanpassingen anders. De werkzaamheden vinden plaats na de zomervakantie van 2018 en duren ongeveer een jaar.

De gemeente informeert u tijdens de informatiebijeenkomst over wat er verandert. Bezoekers kunnen tekeningen bekijken van de (concept) plannen. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen, opmerkingen te maken of suggesties aan te dragen. De bijeenkomst is op 6 september van 19:30 tot 21:30 uur in Partycentrum Het Hagen aan de Scholtenhagenweg 36 in Haaksbergen. In verband met de organisatie stelt de gemeente een aanmelding vooraf op prijs. Dat kan door een mail te sturen N18@haaksbergen.nl. 
Lees verder...

Zwaluwen lastige horde voor HSC'21 in voorronde KNVB Beker

Gepubliceerd op: 21/08/2017

HSC'21 treft dinsdag in de 2e kwalificatieronde van de KNVB hoofdklasser Zwaluwen uit Vlaardingen. Een tegenstander die in onze regio niet heel veel bekendheid geniet, maar die zeker niet te onderschatten is.

Zwaluwen is al zeven seizoenen op rij actief in de hoofdklasse. Het afgelopen seizoen handhaafden zij zich in de overwegend westelijke Hoofdklasse A op het nippertje. Daarvoor speelde de club vaak mee in het linkerrijtje van de toen nog uit drie afdelingen bestaande hoofdklasse.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft de ploeg van trainer Otto Biesheuvel, bezig aan zijn tweede seizoen in Vlaardingen, al een aantal indrukwekkende uitslagen neergezet. Zo werd zondaghoofdklasser DHC met liefst 6-0 geklopt en tegen eersteklasser SVC'08 scoorde Zwaluwen er nog eentje meer (7-2). Afgelopen weekend werd tegen VC Vlissingen (ook hoofdklasse) met 2-2 gelijkgespeeld.

Een blik op de selectie leert dat Zwaluwen niet teert op uitbollende ex-profs. Voor wie niet ingewijd is in het westelijke amateurvoetbal herbergt de selectie nauwelijks bekende namen. De meest opvallende namen zijn dan nog die van Jesper en Tim Gudde, inderdaad de zoons van Feyenoord-directeur Eric. Verder doet de naam van Vincent van Dorp, als voormalig speler van tweede divisionist Excelsior Maassluis wellicht bij sommigen nog een belletje rinkelen.

Dit alles is geen reden om Zwaluwen af te doen als een eenvoudig opstapje op weg naar het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. De wedstrijden van afgelopen weekend maakten maar weer eens duidelijk dat de top van het zaterdagvoetbal in de breedte erg sterk sterk is. Onder meer onze competitiegenoten JVC Cuijk (0-1 tegen SDC Putten) en OJC Rosmalen (3-1 tegen de amateurs van Ajax) lieten zich verrassen door een zaterdaghoofdklasser.

Tot slot nog een bekerfeitje: in 2011 speelde Zwaluwen ook al eens tegen een Twenste tegenstander. In eigen huis liep het destijds vrij dramatisch af tegen - toen nog - topclub FC Twente: 1-8.

De stand van zaken bij HSC'21 is na een lange, opgesplitse voorbereiding ook nog ongewis. De selectie kampte met veel kleine en ernstiger blessures en het is dus nog even afwachten welke elf kunnen starten. De uitslagen in de voorbereiding lieten een wisselvallig beeld zien. Tegen 1. FC Bocholt en CSV Apeldoorn werden mooie overwinningen geboekt, terwijl tegen eersteklasser RKZVC niet werd gescoord: 0-0.

De eentree bij de wedstrijd is GRATIS. Een mooie kans om kennis te maken met het nieuwe HSC'21.

bron: hsc21.nl
Lees verder...

Meer Nieuws headlines