bel redactie 053-5725205

Nieuws uit Haaksbergen

Verlichtingsactie op basisscholen door vrijwilligers Repair Café zeer succesvol.

Gepubliceerd op: 20/10/2018

Afgelopen week zijn meer dan 300 fietsen van leerlingen door de vrijwilligers van het Repair Café op de verlichting gecontroleerd en daar waar nodig gerepareerd. Naast de verlichtingscontrole werden ook de remmen, de banden en andere kleine accessoires aan een controle onderworpen. Kleine mankementen werden meteen verholpen. Elke fiets, die weer veilig aan het verkeer kon deelnemen werd van een goedkeuringssticker voorzien. De ANWB heeft deze landelijke actie gepromoot en door het beschikbaar stellen van een toolkit (gereedschapskist met inhoud) ondersteund.

Het merendeel van de mankementen bestond uit het vervangen van batterijen. Ook het inzetten van setjes van volledige voor- en achterlampen waren aan de orde van de dag. Toch was heel bijzonder, dat de fietsbanden van bijna niemand een goede spanning had.

Je loopt bij de controle altijd wel ergens tegen een leuke anekdote aan. Zo werd een kind gevraagd, waarom de vader het probleem niet zelf had opgelost. Het antwoord was: “Hij heeft het te druk!” Wat doet jouw vader dan? Antwoord: “Hij zit in de politiek!”

Bij een ander kind wordt geconstateerd, dat de fietsverlichting het niet doet, terwijl het kind beweert, dat de verlichting het vanmorgen nog deed! “En dat zonder batterijen?” zegt de vrijwilliger.

Opmerkelijk was ook, dat een “dienstfiets” van een van de scholen meer aandacht, tijd en reparatie nodig had dan de gemiddelde fiets van de leerlingen.

Al met al kunnen zowel de scholen, als de vrijwilligers van het Repair Café terugkijken op een geslaagde actie. In 2019 gaan we weer op herhaling.
Lees verder...

Bon Boys organiseert op dinsdag 23 oktober voor de vijftiende keer het Top JO13 Toernooi.

Gepubliceerd op: 17/10/2018

Het Top JO13 toernooi van SV Bon Boys is vijftien jaar geleden ontstaan, toen Erik ten Hag nog hoofd Jeugdopleidingen bij FC Twente was. Hij kwam bij Toon Nijhuis met de vraag of Bon Boys niet een Top D Toernooi (nu JO13) kon organiseren voor BVO’s.


Ook dit jaar is Toon Nijhuis er weer in geslaagd een mooi deelnemersveld naar de Veldmaat te halen . Met de komst van het Duitse Arminia Bielefeld en Rot Weiss Essen heeft het toernooi een internationaal tintje. Verdere deelnemers zijn: FC Twente, FC Groningen, SC Cambuur, VVV, De Graafschap en Bon Boys JO15. De wedstrijden worden geleid door jonge talentvolle scheidsrechters uit de talentengroep van de KNVB.

Het toernooi begint dinsdag 23 oktober om 10.00 uur en de finale is om 15.15 uur.

Lees verder...

v.v. Haaksbergen fors onderuit bij EGVV in Gelselaar

Gepubliceerd op: 16/10/2018

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag met 1-7 verloren van EGVV uit Gelselaar.

Vanaf het begin nam de thuisploeg het initiatief en drong de groenwitters op eigen helft terug. De Haaksbergenaren kregen nauwelijks mogelijkheden zich aan de druk te ontworstelen en kon eigenlijk alleen maar tegenhouden. Na ongeveer 20 minuten viel de 1-0 en kort daarop de 2-0 voor EGVV. Vanaf dat moment kreeg v.v. Haaksbergen meer grip op de wedstrijd en creëerde een paar mogelijkheden, maar de kansen werden niet benut. EGVV deed dat efficiënter en verhoogde nog voor de rust op 3-0 en 4-0.

De club uit Haaksbergen probeerde na de rust orde op zaken te stellen, maar de door blessures geplaagde ploeg wist de 5-0 niet te voorkomen en een debacle dreigde. Maar opnieuw was er een kleine oplevering van de ploeg van trainer Bert van Losser. Roy Immeker scoorde de 5-1 na een fraaie steekpass van Kai Borghuis. In de laatste fase van de wedstijd kon Haaksbergen geen vuist meer maken en de thuisploeg liep uit naar de eindstand van 7-1.

Voor de ploeg van trainer van Losser geldt het nu karakter te tonen en de volgende wedstrijden punten te pakken om ervoor te zorgen dat de ploeg uiteindelijk op een plek op de ranglijst komt waar het thuishoort en dat is in de subtop. Daarbij de aantekening dat v.v. Haaksbergen in eerste 4 partijen van dit seizoen drie keer een tegenstander heeft gehad die nog geen puntverlies heeft geleden en dat de 5-6 blessuregevallen de ploeg nu echt parten speelt.

Het komende weekeinde is speelvrij en dat is een mooie gelegenheid rust in te bouwen en er de volgende wedstrijd te staan.
Lees verder...

Meer Nieuws uit Haaksbergen