bel redactie 053-5725205

Nieuws headlines

HB-HSC 21

Gepubliceerd op: 16/10/2017

Dankzij een puntgave vrije trap van Joost Screever heeft HSC'21 de drie punten meegenomen in de uitwedstrijd tegen HBS. De doeltreffende trap van Screever was het enige doelpunt van de middag. Door de eerste uitzege van het seizoen klimt HSC'21 langzaam richting de subtop in de Derde Divisie.

HSC'21 en HBS spelen sinds ze vanaf 2011 bij elkaar in de competitie spelen vrijwel altijd aardige, gelijkwaardige duels en de wedstrijd van vanmiddag was daarop geen uitzondering. In de eerste helft was de wedstrijd zowel qua spelbeeld als kansen in balans, maar het spel was - ondanks de goede intenties - vaak ook te slordig om tot al te veel uitgespeelde kansen te komen.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. HSC'21 ontsnapte toen de bal na een kluts net naast het doel caramboleerde, maar had ook pech dat een inzet op de lat belandde. Halverwege de tweede helft mocht Joost Screever vanaf de rand van de zestien aanleggen voor een vrije trap en hij krulde deze perfect in de verre hoek: 0-1 HBS gooide daarna alles op de aanval, maar kon lange tijd niet veel potten breken. In de absolute slotfase was het toch bijna gelijk. Jeffrey Brammer redde HSC'21 door de niet al te overtuigende inzet van de voor hem opduikende Santi Hulst te keren.

Opstelling HSC'21: Brammer, Veensma, Grondman, Van Ek, Engberink (90. Schutte), Screever, Tom Veldhuis, Bas ter Hogt, Tom ter Hogt, Postma (67. Ottink), Visschedijk (67. Spanjaard). Toeschouwers: 600

Verslag Rene Waning / hsc21.nl
Lees verder...

v.v. Haaksbergen voetbalt met 2 gezichten

Gepubliceerd op: 16/10/2017

In een spectaculair duel heeft v.v. Haaksbergen afgelopen zondag met 4-4 gelijk gespeeld tegen Vosseveld uit Winterswijk.

De thuisploeg begon slap en ongeconcentreerd aan de wedstrijd en stond al snel op een 0-1 achterstand. De gasten hanteerden een eenvoudig concept door veelvuldig de lange bal te hanteren en de watervlugge spitsen aan het werk te zetten. v.v. Haaksbergen kreeg daar geen grip op en stond na een half uur verdiend met 0-3 achter.

Kort voor rust scoorden de gastheren de 1-3 door een droog schot van Jesper Gevelaar. De talrijke toeschouwers op Park Scholtenhagen gingen hierdoor hoopvol de rust in. Direct na aanvang van de 2e helft kreeg de Haaksbergse formatie een nieuwe tegenslag te verwerken: uit een vrije trap scoorde Vosseveld onberispelijk de 1-4.

De wedstrijd leek gespeeld, maar niets bleek minder waar. De Haaksbergenaren stroopten de mouwen op en zetten de tegenstander onder druk en kwamen snel op 2-4 door een fraaie treffer van Andy Tolhuis. Het publiek ging erachter staan en de druk werd verder opgevoerd op de verdediging van de tegenstander. De 3-4 door de sterk ingevallen Tim Vaanholt was een logisch gevolg. In het laatste kwartier was het eenrichtingsverkeer waardoor de 4-4 een kwestie van tijd leek.

Andy Tolhuis was de man die de Haaksbergenaren terecht op gelijke hoogte bracht. Met nog enkele minuten op de klok leken er nog mogelijkheden om de 3 punten in Haaksbergen te houden. Ondanks een aantal mooie kansen lukte dat helaas niet.

Aanstaande zondag (22 oktober, 14.00 uur) wacht de nummer 2 uit Delden. v.v. Haaksbergen, met maar 2 verliespunten meer, kan dan goede zaken doen met een overwinning en zich nestelen in de kopgroep. De club hoopt dan op net zo veel toeschouwers als tegen Vosseveld. Die hadden een zeer vermakelijke middag.
Lees verder...

Koopovereenkomst Markt getekend door ontwikkelaar Nordwick en gemeente

Gepubliceerd op: 11/10/2017

Projectontwikkelaar Nordwick en de gemeente hebben dinsdag 10 oktober de koopovereenkomst van de locatie aan de Molenstraat 1 ondertekend. Wethouder Ellen Prent: "Dit is weer een mooie stap in de ontwikkeling van dit project".

In 2008 werd het pand aan de Molenstraat 1 in het centrum van Haaksbergen afgebroken en werd het marktplein een stukje groter. Maar niet meer voor lang, want projectontwikkelaar Nordwick en de gemeente hebben dinsdag 10 oktober de koopovereenkomst van de locatie aan de Molenstraat 1 ondertekend.

Wethouder Ellen Prent was aanwezig namens de gemeente Haaksbergen. “Dit is weer een mooie stap in de ontwikkeling van dit project. We zijn uiteraard bijzonder blij dat we met Nordwick een koper hebben gevonden voor de Molenstraat 1. Een koper die op deze plek mooie dingen gaat verwezenlijken. Nordwick is het bouwplan voor deze grond nu verder aan het uitwerken. We weten al wel dat er waarschijnlijk horeca komt op de begane grond en appartementen op de verdiepingen.”

Als het aan ontwikkelaar Nordwick ligt, dan vindt de start van de bouwwerkzaamheden op korte termijn plaats. In de koopovereenkomst is vastgelegd dat Nordwick binnen vier maanden na ondertekening de omgevingsvergunning moet aanvragen. Binnen drie maanden nadat de vergunning onherroepelijk is moet de ontwikkelaar daadwerkelijk beginnen met de bouw.
Lees verder...

Meer Nieuws headlines