bel redactie 053-5725205

Nieuws headlines

Benefietconcert ClipperS Crew voor schoolplein in Beckum

Gepubliceerd op: 30/03/2017

Pop, rock en licht-klassiek in een net even ander jasje. Het Haaksbergse Shantykoor ClipperS Crew brengt woensdag 5 april bij Het Wapen van Beckum bekende nummers op een verrassende manier. Daarbij mogen shantyliederen in prachtige drie- en vierstemmige koorarrangementen natuurlijk niet ontbreken. De liederen zijn bewerkt door musicus John Gaasbeek en worden uitgevoerd onder leiding van dirigent Ard Weeink. Daarmee heeft ClipperS Crew, dat is opgericht in 2011, in korte tijd faam verworden, zowel regionaal als over de grens.

Woensdag 5 april verzorgt ClipperS Crew een optreden bij Het Wapen van Beckum aan de Beckumerkerkweg 20 in Beckum. Het concert begint om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur). De entree, inclusief één consumptie, bedraagt vijf euro.

De opbrengst van het concert is bestemd voor het schoolplein van basisschool De Bleek in Beckum. Dit plein is hard toe aan een flinke opknapbeurt. De inkomsten van het concert worden gebruikt om het schoolplein om te toveren tot een speel-, spel- en sportgelegenheid waar alle kinderen uit Beckum zich veilig kunnen vermaken.
Lees verder...

Domijn en Livio presenteren plannen nieuwe Wiedenbroek

Gepubliceerd op: 30/03/2017

Het Wiedenbroek is aan vernieuwing toe. De wensen van kwetsbare bewoners en hun mantelzorgers zijn over de jaren heen veranderd, waardoor het huidige gebouw op langere termijn niet meer voldoet qua inrichting en gebruik. Daarom presenteren Woningcorporatie Domijn en Livio deze week samen met bouwpartner Dura Vermeer de plannen voor het nieuwe Wiedenbroek.

Het voorlopige ontwerp toont een harmonieus geheel van nieuwbouw in combinatie met het huidige hoofdgebouw. Het nieuwe gebouw belooft een fijne plek te worden, waar bewoners zich thuis voelen en waar Haaksbergen trots op kan zijn. Ineke Buursink, directeur bij Domijn: ‘Het wordt een plek die in verbinding staat met de omgeving. Het hart van het gebouw krijgt bijvoorbeeld aantrekkelijke wijkfuncties. Zo komt er een winkel die ook fungeert als postkantoor. Ook komt er een stomerij- en maaltijdvoorziening waar alle wijkbewoners gebruik van kunnen maken.’

Zowel Livio als Domijn vinden het belangrijk dat de nieuwe omgeving een plek wordt waar de bewoners fijn kunnen wonen. Guido van de Logt, voorzitter Raad van Bestuur van Livio: ‘Met de plannen brengen wij onze visie verder in de praktijk, waarin iedereen het leefplezier kan blijven ervaren dat bij hem of haar past. In een huiselijke omgeving waar we elkaar ontmoeten, waar verschillende activiteiten zijn en waar de mogelijkheid is om zolang mogelijk mee te blijven doen en zelf de regie te blijven voeren.’

Het huidige Wiedenbroek wordt voor een deel gesloopt en herbouwd. Er komen woonruimtes voor 32 cliënten met een lichamelijke beperking en 64 cliënten met een geestelijke beperking voor terug. Het Medisch Spectrum Twente (MST), huisartsenpraktijk de HOED en DAC de Singel op de begane grond blijven bestaan. Net als het andere gedeelte van het MST op de eerste verdieping, de appartementen van KSW Wiedenbroeksingel en het ketelhuis in de gebouwen ernaast. Livio renoveert zelf de tweede en derde verdieping.

De plannen die de verschillende potentiële bouwpartners indienden, moesten aan specifieke eisen voldoen. Duurzame maatregelen en de zorgvisie van Livio zijn daar enkele voorbeelden van.
Dura Vermeer kwam met name het beste uit de bus op het gebied van de zorgvisie. De kwaliteit van wonen en de logistieke processen waren erg goed uitgewerkt. Bijzonder is dat Dura Vermeer ook het beheer en onderhoud van het gebouw voor de komende 30 jaar verzorgd.

De sloop- en bouwwerkzaamheden worden in fases uitgevoerd, zodat de bewoners zo min mogelijk overlast ondervinden. In juni 2017 starten de sloopwerkzaamheden van het eerste deel. Als alles volgens planning loopt, is de bouw daarvan in juli 2018 afgerond. In augustus 2018 start de sloop van het tweede deel. De oplevering daarvan is in mei 2019.
Lees verder...

VIDEO: Engelse Mijlenloop - Kidsrun

Gepubliceerd op: 30/03/2017

Tijdens de Mijlenloop Haaksbergen was er een funloop met 3 uitdagende hindernissen rondom de Pancratiuskerk. De bedoeling was in 10 minuten zoveel mogelijk rondjes te lopen. De Kidsrun was ook dit jaar weer een groot succes
Lees verder...

Meer Nieuws headlines