bel redactie 053-5725205

Nieuwe Partij DAP presenteert kandidaten gemeenteraadsverkiezingen Haaksbergen

Gepubliceerd op: 13/02/2018

Nieuwe Partij DAP presenteert kandidaten gemeenteraadsverkiezingen Haaksbergen

D√© Actieve Partij Haaksbergen (DAP) heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 gepresenteerd. Op de lijst van DAP staan veel nieuwe en jonge mensen, maar bovenal zijn alle leeftijdscategorie√ęn van jong tot oud op de lijst vertegenwoordigd. Het is een lijst die, aldus woordvoerder Jeffrey Rouwenhorst, een goede afspiegeling is van de Haaksbergse samenleving met kandidaten die afkomstig zijn uit Haaksbergen, Buurse en de Hoeve.

De DAP is de enige nieuwe partij in Haaksbergen die met de verkiezingen meedoet. De partij is ontstaan nadat twee leden zich hadden afgescheiden van Leefbaar Haaksbergen.

De DAP vindt het belangrijk dat er een andere wind gaat waaien door de Haaksbergse politiek en heeft er daarom voor gekozen om nieuwe mensen naar voren te schuiven. Een veelgehoord geluid, aldus de partij, is dat de burgers van Haaksbergen klaar zijn met de lang zittende politici in de Haaksbergse gemeenteraad die met elkaar het beeld en de cultuur van de gemeenteraad bepalen en ervoor zorgen dat discussies veelal over personen en historie gaan en te weinig over de inhoud. DAP wil daar definitief mee afrekenen en komt daarom met een lijst met veel jonge en nieuwe mensen met verschillende achtergronden en expertise en met een goede balans tussen kennis en levenservaring. Zo zijn bijvoorbeeld meerdere kandidaten
maatschappelijk betrokken, zelfstandig ondernemer, werkzaam in het bedrijfsleven of het onderwijs en/of student.

Als kernwaarden van de DAP benoemt de partij verandering, vernieuwing en verjonging. Als je daar echt invulling aan wilt geven, zo zegt Rouwenhorst, dan moet je ervoor zorgen dat het gemeentebestuur wordt vernieuwd en verjongd. De meer ervaren politici doen een stap terug en gaan de nieuwe mensen ondersteunen bij het raadswerk en delen de ervaringen die zij door de jaren heen hebben opgedaan.

De kandidatenlijst:1. Jeffrey Rouwenhorst (25 jaar)

2. Gea Costeris (49 jaar)

3. Wesley Uuldriks (26 jaar)

4. Dario Prinsen (25 jaar)

5. Susan Brouwer (36 jaar)

6. Tim Loohuis (21 jaar)

7. Yorick Bossewinkel (19 jaar)

8. Jolanda Joosse (54 jaar)

9. Karola Hartgers (75 jaar)

10. David Morsinkhof (48 jaar)

11. Bertho Prinsen (58 jaar)

12. Ton Koenderink (45 jaar)

13. Gerhard van der Kuil (78 jaar)

14. Peter van Vlaanderen (64 jaar)

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht