bel redactie 053-5725205

Nadat Koning Winter dit voorjaar toertocht in de wielen reed: Afgelaste HTFC-klassieker eenmalig naar hartje zomer

Gepubliceerd op: 15/06/2018

Nadat Koning Winter dit voorjaar toertocht in de wielen reed:     Afgelaste HTFC-klassieker eenmalig naar hartje zomer

Het contrast kan bijna niet groter. Dit voorjaar moest de Holland Schwarzwaldtocht nog worden afgelast vanwege de extreme vrieskou, het evenement is nu verplaatst naar 8 juli. Middenin een tot op heden uitzonderlijk warme zomer.

De organiserende Haaksbergse Toer- en Fietsclub kampte in maart dit jaar met onverwachte strubbelingen. Niet alleen stak Koning Winter in alle hevigheid de kop op, maar ook werd juist de laatste hand gelegd aan de vernieuwde N18.

“Wat de Twenteroute betreft, waren er eigenlijk geen problemen”, zegt Ronny Bergsma van de HTFC. “Door al die wegwerkzaamheden moesten we afwijken van ons vertrouwde parcours. Maar goed, dat was slechts een kwestie van het traject op enkele punten wat aanpassen. Veel problematischer was het weer. Behalve dat het vroor dat het kraakte, waren voor die zondag extreme windstoten aangekondigd. Vooral dat laatste maakte het absoluut onverantwoord om de tocht door te laten gaan. En hebben we dus besloten het evenement te verplaatsen naar een latere datum. Moeten de deelnemers aan onze tocht doorgaans de strijd tegen de elementen aangaan, nu hopen we dat ze kunnen rekenen op een lekker zomers temperatuurtje.”
Het gaat overigens om een eenmalige verplaatsing op de wielerkalender. Volgend seizoen wordt de Schwarzwaldtocht weer zoals gebruikelijk in het voorjaar verreden.

Kuitenbijters
De naam van deze wielertocht is ontleend aan het Schwarzwald, zoals het fraaie natuurgebied bij Rijssen heet. "Een prachtige omgeving met beekjes, kastelen en havezaten", aldus HTFC’er Dick Sengers. Behalve Rijssen wordt ook Markelo aangedaan. "Het is er licht heuvelachtig. Heel veel stelt het niet voor, maar als je er maar hard genoeg tegenop rijdt, kun je je op deze kuitenbijters aardig uitleven. Zeker zo aan de start van het nieuwe seizoen kun je er je hartslag flink de hoogte in jagen."
Het startschot valt tussen 09.00 en 10.00 uur. De Schwarzwaldtocht is goed voor drie sterren, de hoogste waardering die de overkoepelende toerfietsbond toekent aan de beter georganiseerde fietstochten.
De deelnemers kunnen die dag zelf beslissen of ze 65 of 105 kilometer voor de kiezen willen krijgen. Start en finish bij het clubgebouw van de BMX-vereniging DVO aan de Geukerdijk 107.
Zie ook www.htfc.nl

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht