bel redactie 053-5725205

Marlous Bruntink (Noaberpoort) verkozen tot Uitvoerder van het jaar!

Gepubliceerd op: 10/11/2017

Marlous Bruntink (Noaberpoort) verkozen tot Uitvoerder van het jaar!

Donderdagmiddag 9 november wist Marlous Bruntink, Procesregisseur Zorg en Veiligheid bij de Noaberpoort, de titel “Uitvoerder van het jaar” in de wacht te slepen. De prijsuitreiking van de landelijke verkiezing van het A+O fonds Gemeenten vond plaats in Amersfoort. Marlous won zowel de juryprijs als de publieksprijs.

De verkiezing was georganiseerd door het A+O fonds Gemeenten. Deze stichting kiest elk jaar de beste uitvoerder in het sociaal domein. Onmisbare mensen, die elke gemeente hard nodig heeft. Mensen die met passie hun werk doen, nog net even een stapje harder lopen, zaken slim en goed regelen, hart voor de inwoners hebben en bedreven zijn in de uitvoering van hun werk. Ze zijn in staat om met hun handelen het verschil te maken binnen deze sector. Gedreven door die éne vraag: hoe kan het nog beter?

Marlous Bruntink is zo iemand. Dat vond niet alleen de vakjury, maar ook het publiek. Marlous wist namelijk de jury- én de publieksprijs te winnen. Waarom? Omdat Marlous bruist van de ideeën om mensen in Haaksbergen mee te kunnen laten doen. Buiten de lijntjes kleuren is wat zij het liefste doet, om te komen tot echte oplossingen. Niet óver mensen, maar mét mensen praten. Of, zoals de juryvoorzitter het omschreef: “Een tijger die danst met het systeem.”

In de finale in Amersfoort streed Marlous onder meer tegen vakkanjers uit Amersfoort en Den Haag. “Ik had vijf lieve collega’s mee. Ik vond het heel spannend, maar het ging eigenlijk heel goed. Het ijs was zo gebroken. In de workshops heb ik kennelijk kunnen laten zien wie ik ben en waar ik voor sta. Ik was oprecht geraakt door de mooie woorden van de juryvoorzitter. Dat is leuk, een groot compliment.”

Marlous denkt te weten waarom ze heeft gewonnen. “Ik denk door mijn energie en enthousiasme. Ik ben de gemeente Haaksbergen dankbaar dat ik kan zijn wie ik ben en dat ik volop de ruimte krijg om te doen waar ik goed in ben. Dat doe ik niet alleen, dat doen we samen. Met alle mensen om me heen. Deze prijs is mooi voor mij, maar zeker ook een hele dikke pluim voor al die collega´s die elke dag hun stinkende best doen voor de inwoners van Haaksbergen.“

Afdelingshoofd Esther Ardon is enorm trots. “Marlous is echt een topper. Binnen de Noaberpoort werken we fantastisch samen en bereiken we mooie resultaten, waar inwoners echt wat aan hebben. Deze prijs is geweldig voor Marlous, maar ook een bevestiging dat we in Haaksbergen op innovatieve wijze vorm geven aan alle veranderingen in het sociale domein, en dat dat ook gezien wordt in de rest van het land.”

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht