bel redactie 053-5725205

Leerlingen De Kameleon doen mee aan Boomfeestdag

Gepubliceerd op: 12/03/2018

Leerlingen De Kameleon doen mee aan Boomfeestdag

Op woensdag 14 maart steken ruim 40 kinderen van de basisschool De Kameleon hun handen uit de mouwen tijdens de Nationale Boomfeestdag. Samen met wethouders Edith van Spiegel (van onderwijs) en Annette Nijhuis (van groen) planten ze struikjes en boompjes aan de Beethovenstraat. Nadat de wethouders om 11.00 uur het startsein hebben gegeven gaan de spades de grond in.

Aan de Beethovenstraat gaan de leerlingen honingbomen planten. Op de twee pleinen komen amberbomen, lindes én sierappels. In totaal worden ongeveer 25 bomen geplant. De kinderen krijgen een beetje hulp van een hovenier, die zorgt voor de afwerking.

De viering van Boomfeestdag draagt bij aan de groei van het milieubewustzijn bij kinderen. Voor de deelnemende schoolkinderen is lesmateriaal ontwikkeld. Zo hebben de leerlingen informatie gekregen over hoe een boom geplant moet worden. Alle deelnemende leerlingen ontvangen als aandenken een vlinderstruik.

De gemeente Haaksbergen neemt, net als de meeste gemeenten, jaarlijks deel aan de landelijke viering van de Nationale Boomfeestdag. Op deze dag planten leerlingen van basisscholen in het hele land jonge bomen en struiken om bij te dragen aan de groenvoorziening in de directe omgeving. Trekker van dit landelijke evenement is de Stichting Nationale Boomfeestdag.

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht