bel redactie 053-5725205

Kiev Ballet speelt De Notenkraker op vrijdag 14 december bij de Kappen

Gepubliceerd op: 25/11/2018

Kiev Ballet speelt De Notenkraker op vrijdag 14 december bij de Kappen

Op vrijdag 14 december pakt De Kappen uit met een originele voorstelling: De Notenkraker door het Kiev Ballet. Bij dit betoverend mooie ballet, met een mengeling van klassieke en moderne dansstijlen, op de prachtige muziek van Tsjaikovsky, kijken jong en oud ademloos toe.

Het Kiev Ballet of Kiev Modern Ballet werd in 2006 opgericht door de multi- prijzen winnende choreograaf Radu Poklitaru. Internationaal wordt het gezelschap gewaardeerd voor haar originele, verrassende en uitgesproken moderne, met gevoel voor humor gemaakte choreografieën, geweldige dansers en meeslepende theatraliteit. Overal houden jong en oud van dit jonge gezelschap blijkens staande ovaties en lovende kritieken. Poklitaru is een van de grootste moderne choreografen buiten West-Europa die laat zien dat er naast perfecte klassiekers ook hoogwaardige moderne dans bestaat van internationale klasse in steden als Kiev.

Poklitaru heeft het klassieke sprookjesballet De Notenkraker gerestyled tot een eigentijdse voorstelling. In het beroemde verhaal van Hoffmann mijmert het meisje Klara over liefde, geluk en haar lievelingspop De Notenkraker. Haar ouders, meneer en mevrouw Stahlbaum, veranderen na twaalven in de Muizenkoning en Muizenkoningin…

Kaarten zijn te verkrijgen via Theater De Kappen, Sterrebosstraat 2 in Haaksbergen. Bel 053 - 573 02 50, bezoek de website www.dekappen.nl of ga naar de theaterkassa, ma t/m vr geopend van 08.30 tot 12.30 uur en vanaf een uur voorafgaand aan de voorstelling.

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht