bel redactie 053-5725205

Informatieavond over aanpassingen aan huidige N18

Gepubliceerd op: 21/08/2017

Informatieavond over aanpassingen aan huidige N18

De gemeente Haaksbergen organiseert op woensdag 6 september 2017 een informatieavond over de aanpassingen aan de bestaande N18

De huidige N18 krijgt straks een andere functie. Doorgaand verkeer tussen Enschede en Eibergen neemt namelijk de nieuwe N18. De oude N18 is dan voor bestemmingsverkeer. De maximum snelheid gaat er omlaag en de weg krijgt een andere inrichting. Voor inwoners die willen weten wat er verandert organiseert de gemeente op woensdag 6 september 2017 een informatieavond over de aanpassingen aan de bestaande N18.

De huidige N18 is nog eigendom van het Rijk. Een deel van de huidige N18 komt in 2018 in handen van de gemeente, die ook verantwoordelijk wordt voor de inrichting en het onderhoud. Het gaat hier om het deel vanaf de gemeentegrens met Enschede (de zandwinplas) tot en met de kruising Scholtenhagenweg/Eibergsestraat. Dit deel van de weg zal door diverse aanpas-singen niet meer aantrekkelijk zijn voor doorgaand verkeer richting de Achterhoek en anders-om. De maximum snelheid op de verschillende wegdelen wordt 50 of 60 kilometer per uur en het karakter van de straat wordt door diverse aanpassingen anders. De werkzaamheden vinden plaats na de zomervakantie van 2018 en duren ongeveer een jaar.

De gemeente informeert u tijdens de informatiebijeenkomst over wat er verandert. Bezoekers kunnen tekeningen bekijken van de (concept) plannen. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen, opmerkingen te maken of suggesties aan te dragen. De bijeenkomst is op 6 september van 19:30 tot 21:30 uur in Partycentrum Het Hagen aan de Scholtenhagenweg 36 in Haaksbergen. In verband met de organisatie stelt de gemeente een aanmelding vooraf op prijs. Dat kan door een mail te sturen N18@haaksbergen.nl. 

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht