bel redactie 053-5725205

HSC21-Dongen

Gepubliceerd op: 29/05/2018

HSC21-Dongen

HSC'21 heeft een historie opgebouwd van spannende competitie-ontknopingen. Ook in 2013 en 2014 moest het zich in de laatste speelronde veilig zien te spelen (in de Topklasse) en in 2016 liep het in een dubbele confrontatie met UNA plaatsing voor de Tweede Divisie net mis. Zondag bleef het zelfs spannend tot na de wedstrijd, maar opnieuw bleef HSC'21 aan de goede kant van de degradatiestreep. En dat zorgde voor heel veel opluchting.


Zeker nadat Bas ter Hogt HSC'21 in de tweede helft op een 2-1 voorsprong had geschoten tegen Dongen bewezen de smartphones goede diensten langs de lijn. Want wat er in Oldenzaal gebeurde was minstens zo belangrijk. Quick'20 moest drie doelpunten extra goed maken en stond bij rust al op 2-0. Kort nadat Stef Ottink HSC'21 naar een ogenschijnlijk veilige 3-1 had geschoten, kwamen de berichten uit Oldenzaal weer binnen: 3-0 en 4-0 binnen enkele minuten. Omdat de wedstrijd van Quick'20 later was begonnen stonden de spelers en de staf na afloop in een kring duizend doden te sterven. Nog een doelpuntje in Oldenzaal was immers funest geweest. De wedstrijd was al zeker vijf minuten afgelopen toen eindelijk het verlossende bericht kwam: 4-1 bij Quick'20 en dus veilig.


Goed, Dongen was al uitgespeeld en zal in de eerste helft ook nog eens twee basisspelers geblesseerd afhaken, HSC'21 moest het toch maar even doen: winnen. Iets was de laatste acht wedstrijden niet meer was gelukt. De 1-0 van Martijn Veldhuis (zijn eerste treffer in de hoofdmacht) na een fraaie dieptepass van Tom ter Hogt, na precies 23 seconden, leek dan ook het ideale medicijn voor HSC'21. Maar niets ging soepel dit seizoen, dus dat Dongen nog geen twee minuten later alweer gelijk maakte was dan ook nauwelijks verrassend te noemen. HSC'21 zwijnde daarna zelfs een peer keer, onder meer met een bal op de lat, maar herstelde zich in de loop van de eerste helft.


Na rust drong HSC'21 verder aan. Uitgerekend twee spelers die niet hun meest gelukkige seizoen achter de rug hebben behielden HSC'21 voor de Derde Divisie. Na 55 minuten schoot Bas ter Hogt (na de winterstop regelmatig bankzitter) met een knap schot opnieuw op voorsprong. En Stef Ottink, nog niet zo lang daarvoor ingevallen, tekende met een fraaie actie voor de 3-1. Dat dat voldoende was voor lijfgsbehoud, bleek echter pas een kwartiertje later.

Opstelling HSC'21: Brammer, Van Dijk (83. Caglar Uguz), Grondman, Derksen, Engberink, Van Ek (87. Tom Veldhuis), Screever, Nieuwboer, Martijn Veldhuis (76. Ottink), Tom ter Hogt, Bas ter Hogt. Toeschouwers: 500. Man of the Match: Erwin Nieuwboer.


Verslag Rene Waning /hsc21.nl

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht