bel redactie 053-5725205

Hengelo gaat "Van Grijs naar Groen"

Gepubliceerd op: 04/02/2020

Hengelo gaat

Hengelose woonwijken moeten de komende jaren een stuk groener worden. De gemeente Hengelo trekt daarvoor in totaal zeshonderdduizend euro uit. Onder de noemer 'Van Grijs naar Groen' wordt de komende vier jaar per wijk grijze bestrating en verharding in de openbare ruimte vervangen door groen. De start van het project is in Woolde en later dit jaar is Noord aan de beurt. Daarna volgen andere delen van de stad. Per wijk is 75.000 euro beschikbaar. Bewoners in de betreffende wijken wordt gevraagd om met groene ideeën voor hun wijk te komen.


Groene ideeën


"Bewoners kennen hun wijk zelf het beste en hebben vaak goede ideeën om hun wijk of buurt te verbeteren. Daarom nodigen wij alle wijkbewoners van harte uit om groene ideeën aan te dragen. Bovendien bepaalt de wijk straks zelf welk idee ook echt uitgevoerd wordt," zegt wethouder Mariska ten Heuw.

Uitvoerbaar

Bewoners uit het Woolde kunnen groene ideeën tot en met 28 februari indienen bij de gemeente. Belangrijk is dat het moet gaan om ‘nieuw’ groen in de openbare ruimte én dat er meer mensen enthousiast zijn over een idee. Een andere voorwaarde is dat een idee uitvoerbaar is. Dat wordt ook door de gemeente getoetst.

Wijkavond

Op 15 april worden alle ideeën via de website van de gemeente bekend gemaakt. Tijdens een wijkavond op 23 april kunnen wijkbewoners stemmen. Het idee dat de meeste steun krijgt, wordt uitgevoerd in het najaar van 2020. Het ook zijn dat er meerdere ideeën worden uitgevoerd als het bedrag van 75.000 nog niet is gehaald.

Na Woolde is de wijk Noord aan de beurt. De volgorde van wijken die meedoen aan 'Van Grijs naar Groen' is willekeurig gekozen. Het is de bedoeling dat iedere jaar twee Hengelose wijken groener worden.

Ideeën insturen

Meer informatie op: hengelo.nl/vangrijsnaargroen

Bron: Radio Hengelo TV

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht