bel redactie 053-5725205

HBS werkt niet mee aan feestje HSC'21

Gepubliceerd op: 02/04/2018

HBS werkt niet mee aan feestje HSC'21

Een nieuw veld en een mooi randprogramma. Alles was in gereedheid voor een mooi inhuldigingsfeestje. Ook de vorm van HSC'21, dat drie wedstrijden op rij won, leek gereed te zijn voor de eerste overwinning op het nieuwe hoofdveld. Alleen HBS had geen zin om mee te werken. De Hagenaars moeten nog seizoeus aan de bak voor handhaving en hadden dus geen boodschap aan het programma van de avond. Zij wonnen met 3-1.

Sinds de winterstop loopt bij HBS Ruben Schaken rond. De zevenvoudig international speelde vorig seizoen nog voor ADO Den Haag en heeft nog altijd lol in het spelletje. Hoewel hij niet eens zo opvallend speelde, was hij met zijn ervaring wel doorslaggevend. Dat was met name zichtbaar bij de 0-2. Hij zette slim Kelvin Veensma weg door zijn kont erin te draaien en met de buitenkant van zijn schoen verschalkte hij Brammer met een boogbal. Even daardoor had hij zijn ploeg via een makkelijk gegeven strafschop al op voorsprong gezet.

Dat was een koude douche voor HSC'21 dat goed aan de wedstrijd begon en het beste van het spel had. Net als de afgelopen weken leek het wachten op de 1-0, maar in plaats daravan was het bij rust dus 0-2. Na rust schakelde HSC'21 nog een tandje bij en toen Tom ter Hogt op niet bijster fraaie en wel effectieve wijze de aansluitingstreffer scoorde leek het toch nog te kunnen. Voordat HSC'21 echter aan een slotoffensief kon denken was het pleit al beslecjht. De sterk spelende Mike de Geer lanceerde met een slim passje Bram Ros en die rondde de knappe aanval beheerst af. Die klap kwam HSC'21 niet meer te boven. In de slotminuut kreeg Kelvin Veensma, die een vervelende avond beleefde, nog zijn tweede gele kaart.

Opstelling HSC'21: Brammer, Veensma, Grondman (61. Ottink), Derksen, Engberink, Van Ek, Screever, Nieuwboer, Tom ter Hogt, Postma, Visschedijk (66. Bas ter Hogt). Toeschouwers: 473. Man of the Match: Erwin Nieuwboer

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van erelid Hennie Busschers op 75-jarige leeftijd.

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht