bel redactie 053-5725205

Haaksbergse Ingeborg Stevens lost belofte in en schrijft boek

Gepubliceerd op: 27/11/2017

Haaksbergse Ingeborg Stevens lost belofte in en schrijft boek

Als kind zag ze ooit de dood in ogen. Waarna ze zichzelf een belofte deed: ooit zou ze een boek schrijven voor kinderen. Dat bleef haar hele leven door haar hoofd gaan. Schrijfster Ingeborg Stevens uit Haaksbergen heeft daar nu gehoor aan gegeven en die aloude belofte ingelost. Als vrouw met een missie: “Kinderen groot en klein helpen herinneren en in te laten zien hoe van grote waarde ze zijn voor deze aarde”.

Afgelopen zondag zag haar boek ‘Jij bent lief(de)’ het levenslicht. De presentatie ervan had plaats bij de boekenwinkel Boek & Buro in haar woonplaats Haaksbergen. Waarbij de auteur meteen een signeersessie hield. "Een ongelooflijk mooie ervaring. Het was drukbezocht en veel belangstellenden - jong en oud - namen alle tijd zodat ik een persoonlijke noot in hun boek kon schrijven.” Vanwege de overweldigende belangstelling houdt de Haaksbergse komende zaterdag vanaf 14.00 uur opnieuw een signeer sessie bij Boek & Buro.

De volledige titel van dit ‘boek met een boodschap’, zoals ze het zelf omschrijft: ‘Jij bent lief(de) Laat jouw licht maar stralen!’. “Bedoeld voor kinderen van 0 tot 110 jaar. Met illustraties gemaakt door kinderen. Met ruimte bovendien voor eigen tekeningen, maar ook dromen en wensen die kinderen, groot en klein, hebben.”

Tijdens de presentatie ging de schrijfster in op de reden waarom het boek er moest komen. “Als kind ben ik ooit uit een klimrek gevallen en kwam hard op mijn hoofd terecht. Daarbij had ik een bijna-doodervaring. Ik mocht dus letterlijk even in ‘de andere wereld’ kijken.”

Het liep gelukkig allemaal goed af, maar het ongeluk had niettemin verstrekkende consequenties. “De fysieke en emotionele gevolgen leidden tot ernstige gezondheidsproblemen. Die wist ik overigens grotendeels zelf te helen door alles van me af te schrijven.”

Niettemin bleef dat ene zinnetje door haar hoofd spoken. Remember the promise you made: denk aan de belofte die je ooit deed. “Die woorden ooit een boek te schrijven kreeg ik destijds mee en ze zijn me altijd bijgebleven. Ik heb mezelf beloofd volledig thuis te komen. In mezelf en hier op aarde. Al die herinneringen deel ik nu via dit boek met anderen. In de vorm van gedichten: kort maar krachtig.”

Het resultaat: een (voor)lees en (doe)boek met een boodschap voor kinderen. “Een boek voor heel je leven. Dat niets voor niets gebeurt in het leven en alles wat je overkomt, gebeurt om je dichterbij jezelf te brengen. Bij de liefde voor jezelf. Het besef dat je van grote waarde bent voor deze aarde. Dat je hier je talenten mag leven. Plezier mag hebben. Dat en nog veel meer,

wil ik kinderen - zowel groot als klein - in mijn boek meegeven. Dat ieder kind dat mag weten: dat het mag leven vanuit het hart en liefde. Dat zie ik als mijn missie.”

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht