bel redactie 053-5725205

Haaksbergse Engelse Mijlenloop op 24 maart in het teken van de 25ste editie.

Gepubliceerd op: 11/03/2019

Haaksbergse Engelse Mijlenloop op 24 maart in het teken van de 25ste editie.

Op zondag 24 maart 2019 vindt in Haaksbergen de 25ste editie plaats van de Haaksbergse Engelse Mijlenloop. Tijdens dit jaarlijkse hardloopevenement wordt op verschillende manieren aandacht besteed aan deze jubileumeditie. Zo zullen er diverse oud-winnaars aan de start verschijnen. Ook zal een Schotse Piperband zorgen voor een typisch Engelse sfeer.

De eerste editie van de Haaksbergse Engelse Mijlenloop vond plaats in 1995. Het loopparcours was jarenlang gebaseerd op het parcours van de Enschede marathon tussen Buurse en Haaksbergen. Vanaf 2017 wordt gebruik gemaakt van het huidige parcours dat de lopers voert langs de Hoonesch, de Watermolen en park Groot Scholtenhagen.

In het kader van het 25-jarige jubileum zullen diverse oud-winnaars aanwezig zijn. Zo heeft TUI at Home uit Haaksbergen ervoor gezorgd dat de eerste winnaar bij de mannen, Simon Bell, speciaal uit Engeland kan overkomen. Oud-Haaksbergenaar Ingrid Prigge, die maar liefst 12 keer heeft gewonnen bij de dames, zal aan de start verschijnen. Ook de houder van het parcoursrecord van 48:42 uit 1997, Marti ten Kate, heeft zijn deelname toegezegd. Naast deze winnaars hebben inmiddels meerdere oud-winnaars hun deelname aangekondigd.

De familie Tankink zal een prominente plaats krijgen bij deze jubileumeditie. De broers Toon en Herman Tankink zijn de grondleggers en jarenlang de kartrekkers geweest van de Haaksbergse Engelse Mijlenloop. De prijs van de snelste Haaksbergenaar bij de mannen en vrouwen is genoemd naar de oud-organisator Herman Tankink die eind 2000 plotseling is overleden. Ex-profwielrenner Bram Tankink, zijn zoon, zal op 24 maart het startschot verzorgen en als deelnemer van start gaan. Naast Bram zal een groot deel van de familie Tankink aan de start verschijnen als familieteam. Ook zullen enkele familieleden de medailles uitreiken aan de gefinishte deelnemers.

Na de introductie in 2018 is Racerunning een vast onderdeel van de mijlenloop geworden. Racerunning maakt het voor mensen met diverse lichamelijke beperkingen mogelijk om aan conditie te werken en matig intensief tot intensief te sporten. De organisatie biedt voor deze deelnemers een podium om mee te doen aan een hardloopwedstrijd.

De start en finish van de 5 en 10 Engelse mijl zijn op de Markt in Haaksbergen. De start van de 2 km Jeugdloop en het Racerunning is op het AVH-terrein aan de Scholtenhagenweg, de finish is op de Markt.

Vanaf 14.15 uur vindt in het centrum de Nubix KidsFunRun plaats. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar wordt een uitdagend parcours aangelegd met 4 obstakels die elke ronde moeten worden “overwonnen”. De helft van het inschrijfgeld van de KidsFunRun gaat naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch lid

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht