bel redactie 053-5725205

Haaksbergen in parcours 31e editie Twentse Rolstoel4Daagse

Gepubliceerd op: 21/07/2018

Haaksbergen in parcours 31e editie Twentse Rolstoel4Daagse

Van 24 t/m 27 juli vindt alweer de 31e editie van de Twentse Rolstoel4Daagse plaats in Delden. Dit is in Nederland de enige georganiseerde vierdaagse voor handaangedreven rolstoelen en handbikes. De vierdaagse doet ook Haaksbergen aan.

De sporters kunnen wederom een fantastische week verwachten met een veilig parcours over 15, 30, 50 of 70km. Iedere dag zijn er ruim 80 verkeersregelaars op de route en zien bezemwagens erop toe dat alle deelnemers de finishlijn halen. Daarnaast zijn er materiaalwagens beschikbaar die helpen bij pech onderweg en zorgen de overige vrijwilligers voor onder andere huisvesting, massage, catering en amusement.

Op maandagavond 23 juli wordt de vierdaagse geopend met het criterium in het centrum van Delden. Om 19:30 staat de wedstrijd voor de aankoppelbikes op het programma en om 20.30 uur start de halve marathon voor de sporters met een vastframe. Op dinsdag 24 juli is de eerste dag van de vierdaagse zelf, waarbij iedere dag vanaf 10 uur wordt gestart bij Sporthal de Reiger, de Reigerstraat 1 te Delden. Hieronder leest u wanneer de deelnemers welke plaatsen aan doen. Het VVV-kantoor in Delden heeft ook de beschikking over de routes en de rustposten waar de sporters pauzeren.

Dinsdag 24 juli 2018: Hengelo, Boekelo, Buurse, Haaksbergen, Beckum
Woensdag 25 juli 2018: Hengevelde, Lochem, Neede, Hengevelde, Ambt Delden
Donderdag 26 juli 2018: Ambt Delden, Goor, Markelo, Rijssen, Enter en Holten (Holterberg)
Vrijdag 27 juli 2018: Hengelo, Deurningen, Rossum, Saasveld, Borne en Ambt Delden

Op vrijdag 27 juli, de laatste dag van de vierdaagse, wordt er vanaf 9 uur gestart. Alle sporters nemen op de slotdag deel aan het défilé door het centrum van Delden. Hiervoor vertrekken de deelnemers ’s middags om 15.15 uur bij Café Restaurant ’t Hoogspel, Bornsestraat 1 te Ambt Delden. Deze locatie en de intocht leveren geweldige sfeerbeelden op met vele honderden toeschouwers die de sporters binnenhalen. Hierna worden de felbegeerde medailles uitgedeeld aan de Helden van Delden bij Sporthal de Reiger.

Stichting de Wibo’s verzorgt het randprogramma voor de deelnemers, vrijwilligers en geïnteresseerden met als hoogtepunten de barbecue op de donderdagavond met live-muziek en op vrijdagavond de Afterparty. Daarnaast is er op dinsdagavond een Pubquiz waaraan iedereen mee kan doen. Op woensdag kan er een gokje gewaagd worden bij de Casinoavond of kan er met een luchtbuks geschoten worden.

In 2013 is de vierdaagse door te hoge temperaturen afgelast, aangezien het onverantwoord was om de sporters de routes op te laten gaan. Mocht er dit jaar weer sprake zijn van te hoge temperaturen dan heeft de organisatie van de vierdaagse een alternatief plan achter de hand, zoals andere start- en finishtijden of het meerdere malen afleggen van een korter parcours. De organisatie zal er dus alles aan doen om de vierdaagse verantwoord door te laten gaan.

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht