bel redactie 053-5725205

GroenLinks Hengelo opent lokaal meldpunt vuurwerkoverlast

Gepubliceerd op: 23/12/2018

GroenLinks Hengelo opent lokaal meldpunt vuurwerkoverlast

GroenLinks Hengelo heeft een meldpunt geopend voor het melden van overlast door vuurwerk. De partij wil inventariseren waar en wanneer overlast wordt ervaren. In januari wordt het resultaat bekend gemaakt.

De partij zegt dat veel mensen en dieren overlast ondervinden van vuurwerk. "We vinden vuurwerk een mooie traditie die bij Oudejaarsavond hoort, maar ook een traditie die schade en overlast geeft die het oud-en-nieuw feestje niet mag over-schaduwen." GroenLinks wijst ook op gezaghebbende partijen, zoals politie, artsen en de Onderzoeksraad Voor Veiligheid die zelfs pleiten voor een vuurwerkverbod.

Steeds meer Nederlandse gemeenten, zoals Amsterdam en Rotterdam stellen op oudjaarsdag vuurwerkvrije zones in. Enschede en Borne hebben vanaf dit jaar ook vuurwerkvrije zones. Tijdens de gemeenteraadvergadering van 19 december heeft GroenLinks samen met Burgerbelangen in een motie opgeroepen om de gemeente onderzoek te laten doen naar draagvlak voor het invoeren van (vrijwillige) vuurwerkvrije zones. Deze motie kreeg geen meerderheid in de raad.

Het college van B en W is tot nu toe terughoudend als het gaat om vuurwerkvrije zones en vindt dat zo'n initiatief vanuit inwoners zelf moet komen. De huidige coalitie is overigens wel voor een groot vuurwerkevenement in de binnenstad. Dit staat in het huidige coalitieakkoord, maar op welke manier die plannen in de toekomst uitgevoerd gaan worden, dat is nog niet bekend.

Het meldpunt is te vinden op de site hengelo.groenlinks.nl. In januari wordt het resultaat bekend gemaakt.

Bron: Radio Hengelo TV

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht