bel redactie 053-5725205

FC Twente Vrouwen: toppers ontbreken, veel regionaal talent

Gepubliceerd op: 12/08/2017

FC Twente Vrouwen: toppers ontbreken, veel regionaal talent

FC Twente Vrouwen hervatte afgelopen week de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De vijfvoudig landskampioen sloot de week vrijdag af met een oefenduel tegen Werder Bremen (2-1). Wat daarbij opviel was het groot aantal regionale gastspeelsters dat meedeed. De vele internationals ontbraken nog.

Europees kampioen Renate Jansen bekeek de wedstrijd vrijdag vanaf de tribune. Samen met de geblesseerde Anouk Borgman (voet) en Fieke Hendriks (knie). De andere internationals van Twente, Kika van Es en Sherida Spitse, waren niet aanwezig in Hengelo. Zij hebben de komende weken, net als Jansen, nog recht op vakantie.

Jeugdinternationals
Trainer Tommy Stroot kan daarnaast ook nog over jeugdinternationals Joëlle Smits, Ashleigh Weerden en Bente Jansen beschikken. Zij komen deze maand allen met Oranje onder 19 in actie op het EK in Noord-Ierland. Bente Jansen sloot deze week pas aan bij de groep, zij stond vooraf immers op de reservelijst.

Veel mutaties
Vergeleken met de basiself van de laatste competitiewedstrijd van FC Twente (uit bij ADO Den Haag, red.) was het elftal vrijdag op maar liefst acht plekken gewijzigd. Alleen Maud Roetgering, Ellen Jansen en Sabrine Ellouzi stonden er destijds ook in. Veel basisspeelsters zijn vertrokken uit Hengelo, onder wie Jill Roord, Marthe Munsterman en Siri Worm. Het elftal heeft zodoende weer een vrij nieuw gezicht gekregen met een aantal onbekende speelsters.

Basisplaats Ellouzi en Van den Goorbergh?
De wedstrijd tegen Werder Bremen bestond uit 3x30 minuten. De nieuwe keepsters Nick Evrard uit België en Daphne van Domselaar uit Noord-Holland kregen beiden speeltijd, net als de onlangs aangetrokken middenvelder Jassina Blom uit België en verdediger Myrthe Moorrees uit Limburg, afkomstig van PSV.

Op het middenveld blonk Cheyenne van den Goorbergh uit. De 19-jarige speelster uit Dedemsvaart maakt dit seizoen grote kans op een basisplek. Net als aanvalster Ellouzi uit Hengelo. Zij rondde vrijdag tweemaal bekwaam af en was zo matchwinner met twee doelpunten, waarvan een in de laatste minuut.

Regionaal talent
En wie vrijdag nou al die regionale gastspeelsters waren? Dat waren Naomi Hilhorst (15) van Excelsior'31, Tess Kleinsmann (16) van HSC'21, Ella Peddemors (15) van Sparta Enschede en Sophie Pieterson (18), Jeska ter Huurne (19) en Kwan Suppaiboonsuk van Rigtersbleek.

Zo kreeg FC Twente vrijdag voor heel even weer een echt Twents gezicht. De club liet daarmee zien dat het de regionale talenten, ondanks de opheffing van de eigen jeugdopleiding, nog zeker niet uit het oog heeft verloren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht