bel redactie 053-5725205

Duurzame toekomst voor Kabouterwoningen

Gepubliceerd op: 10/02/2020

Duurzame toekomst voor Kabouterwoningen

20 Kabouterwoningen in de Bloemenbuurt in krijgen een flinke opknapbeurt. Voor Welbions is het heel belangrijk dat de zeer kleine woningen ook in de toekomst goed verhuurbaar zijn voor een sociale huurprijs. Welbions heeft samen met Stichting Erfgoed Hengelo het afgelopen jaar de renovatie voorbereid. De 20 Kabouterwoningen vormen straks een hofje rondom een prachtige, bestaande treurberk.
Renovatie gaat van start

Alle bewoners zijn inmiddels verhuisd en de renovatie kan van start. De bouwhekken zijn geplaatst en Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg B.V. start met de eerste werkzaamheden. De renovatie is naar verwachting in de zomer van 2020 klaar.


Flinke opknapbeurt

Door de renovatie worden de woningen ook duurzaam gemaakt, naar verwachting zelfs energielabel A++. De verbouwing van de Kabouterwoningen betekent een flinke investering voor Welbions. Deze grote uitgave doet de woningmaatschappij bij uitzondering omdat de cultuurhistorische waarde van deze woningen belangrijk zijn. Uit onderzoek van Stichting Erfgoed Hengelo bleek onder meer dat de Kabouterwoningen karakteristieke seniorenwoningen uit de jaren ’60 van de vorige eeuw zijn. Ze zijn zeer klein, maar 29 vierkante meter. De woningen zijn geschikt voor 1 of 2 personen.

Bron: Radio Hengelo TV

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht