bel redactie 053-5725205

Drienerstraat flessenhals Hengelose carnavalsoptochten

Gepubliceerd op: 09/01/2019

Drienerstraat flessenhals Hengelose carnavalsoptochten

HENGELO De Hengelose carnavalsroute is definitief vastgesteld en wijkt nogal af van het eerder gepresenteerde alternatief. Dat heeft te maken met de Drienerstraat: een flessenhals die vermeden moet worden. Te smal, waardoor het publiek in het gedrang kan komen, terwijl de maximale hoogte van de wagens beperkt moest worden tot vier meter vanwege de bomen en de openbare verlichting.


Op vrijdagavond 1 maart trekt de Twentse Lichtparade door de Hengelose straten, op zaterdagmiddag 2 maart volgt de traditionele carnavalsoptocht dezelfde route. Daarvoor moest flink worden gepuzzeld, omdat de Langestraat op de schop gaat, inclusief het kruispunt Enschedesestraat, Burg. Jansenstraat, Wemenstraat en Brinkstraat. De werkzaamheden zijn deze week begonnen maar de optochten kunnen wél over dit kruispunt omdat er noodbestrating wordt aangelegd.

Dit is de route: Mitchamplein, Deldenerstraat, Thiemsbrug, Oldenzaalsestraat, Oude Molenweg, Wolter ten Catestraat, rechtsaf Enschedesestraat, linksaf Brinkstraat, Markt en over de Marskant naar de finish bij het politiebureau. Erwin Leis, woordvoerder van de organiserende stichting Stadserfcarnaval Hengelo, is niet enthousiast over dit alternatief. “We zien de route graag in de binnenstad. Maar we zijn in elk geval blij dat het door kan gaan”, reageert hij.

Leis is zeer tevreden over de medewerking van verschillende instanties, waaronder de gemeente, de politie en Syntus, waardoor het deel van de route over de Oldenzaalsestraat en de Oude Molenweg mogelijk werd. “Iedereen toonde zich zeer bereidwillig om mee te denken, daar hebben we niets over te klagen. Maar af en toe moet je een pas op de plaats maken. En volgend jaar hebben we weer de gewone route. Hoop ik.”

Bron: Radio Hengelo TV

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht