bel redactie 053-5725205

Deurwaarder legt beslag op boerderij Dasstraat

Gepubliceerd op: 23/01/2020

Deurwaarder legt beslag op boerderij Dasstraat

De voorzieningenrechter van de rechtbank in Almelo heeft beslaglegging op de boerderij aan de Dasstraat goedgekeurd. De verkoop van de boerderij kwam in het nieuws toen de afdeling Grondzaken van de gemeente onlangs besloot onlangs tot verkoop.


Voor het onroerend goed meldden zich twee gegadigden. Mevrouw Kwast Van der Wiel deed een bod van 5000 euro bij een makelaarskantoor in Hengelo. Dit bod lag boven de vraagprijs en was zónder voorbehoud van financiering. Het makelaarskantoor kreeg van de gemeente opdracht om het pand te verkopen en had haar getipt. De andere gegadigde richtte zich rechtstreeks tot de afdeling Grondzaken. Hij deed een bod dat een paar duizend euro onder het bod lag van mevrouw Kwast én onder voorbehoud van financiering. Hij won de gunning. Mevrouw Kwast voelde zich gedupeerd en schakelde een advocaat in.

Woensdag 21 januari werd bekend dat de voorzieningenrechter van de rechtbank Almelo beslaglegging op de boerderij aan de Dasstraat heeft goedgekeurd. Hierdoor kan de gemeente het object niet doorverkopen. Komende weken volgt een rechtszaak, waarbij zij van de gemeente eist dat zij de boerderij kan aankopen voor 280.000 euro kosten koper. Raadslid Leo Janssen, die de zaak aan het rollen bracht heeft nieuwe vragen gesteld over deze zaak.

Bron: Radio Hengelo TV

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht