bel redactie 053-5725205

De Angorageiten treden toe tot Stichting Borns Carnaval

Gepubliceerd op: 08/01/2019

De Angorageiten treden toe tot Stichting Borns Carnaval

Na een lange periode van veel en goed overleg zullen Stichting Borns Carnaval en de meest eigenwijze en eigenzinnige Karnavals Vrienden van Borne de handen ineen slaan. K.V. De Angorageiten treedt per direct toe tot Stichting Borns Carnaval en daarmee is een belangrijke stap gezet voor de toekomst van het carnaval in Borne.

Op 9 augustus 2009 zag K.V. De Angorageiten het licht. Een groep vrienden besloot tot de oprichting als tegengeluid richting de reeds bestaande verenigingen. Niet uit protest, maar omdat deze groep het carnavalsfeest graag op eigen voorwaarden wilde vieren. Wat volgde waren mooie jaren van pionieren en feesten op geheel eigen wijze. De Angorageiten werden al snel een begrip in Borne en omstreken. De vereniging groeit nog steeds, maar na een aantal wisselingen in het bestuur zijn De Angorageiten nu op zoek naar meer vastigheid. Voorzitter Wout Ellenbroek denkt deze vastigheid te vinden in een samenwerking met Stichting Borns Carnaval.

Henk van den Berg, voorzitter van Stichting Borns Carnaval, is blij met deze nieuwe ontwikkeling. ‘De jeugd heeft de toekomst en met deze samenwerking bereiken we in één klap een hele grote, nieuwe groep jongeren in Borne. Dat geeft niet alleen een frisse wind door het Bornse carnaval, maar het geeft ook een goed gevoel voor de toekomst van carnaval in Borne’, aldus Van den Berg.

Ook Wout Ellenbroek ziet de voordelen van de samenwerking: ‘Met ons toetreden tot Stichting Borns Carnaval krijgen wij een plek én een stem in het bestuur. Wij mogen voortaan meepraten en mee beslissen over alle gezamenlijke carnavalsactiviteiten in Borne. Dat biedt een hoop mooie
mogelijkheden, ook voor onze eigen activiteiten.’

Deze samenwerking betekent niet automatisch dat K.V. De Angorageiten zich moet aanpassen. Henk van den Berg: ‘De Angorageiten vieren carnaval al jaren op hun eigen manier. Wie zijn wij om ze een andere manier op te leggen? Dat doen we dus niet. Zolang de kwaliteit goed is en de vereniging representatief is voor het carnaval in Borne, krijgen ze alle vrijheid. Enige dat we van De Angorageiten vragen is om zich 100% te committeren aan onze statuten. Daarin staat dat de Stadsprins (red. deze wordt jaarlijks geleverd door C.V. De Toet’nbloazers) de regerend vorst is over Borne en fungeert als uithangbord voor het algehele carnaval in Borne. Verder laten we iedereen in zijn waarde en mag iedereen carnaval op geheel eigen wijze vieren.’

Met deze samenwerking is K.V. De Angorageiten de vijfde vereniging die zich aansluit bij Stichting Borns Carnaval. Andere verenigingen zijn C.V. De Toet’nbloazers, C.V. De Melbuulkes, C.V. De Doldraejers en C.V. De Kolkleu. Overkoepelend doel is om gezamenlijk het carnaval in Borne op de kaart te zetten. Het eerstvolgende gezamenlijke evenement dat op de agenda staat, is de Installatie van de Stadsprins op zondag 27 januari. Daarvoor is iedereen van harte uitgenodigd, de aanvang is 14:00 uur in het Kulturhus te Borne.

Bron: RTV Borne

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht