bel redactie 053-5725205

Danny Holla zet handtekening bij FC Twente

Gepubliceerd op: 19/05/2017

Danny Holla zet handtekening bij FC Twente

Danny Holla heeft vrijdagmiddag zijn handtekening gezet onder een 3-jarig contract bij FC Twente. De komst van de 29-jarige middenvelder was al een week bekend, maar Holla moest nog worden gekeurd.

Holla is transfervrij. Hij speelde het voorbije seizoen voor PEC Zwolle. In de eerste competitiehelft deed hij dat op amateurbasis, in de winterstop tekende hij een contract voor een half jaar. Holla doorliep de opleiding bij FC Groningen en speelde daarna voor VVV, ADO den Haag en het Engelse Brighton. Zwolle wilde graag verder met Holla, maar hij gaf de voorkeur aan een langdurige verbintenis in Enschede.

Karakterspeler
Volgens trainer Rene Hake kunnen Holla en Kamohelo Mokotjo prima samenspelen, maar algemeen wordt toch aangenomen dat Twente met de komst van de defensieve middenvelder inspeelt op het waarschijnlijke vertrek van de Zuid-Afrikaan. Twente ziet in Holla een karakterspeler, die de nodige routine aan de jonge selectie toevoegt. ,,In de categorie transfervrije spelers is hij de beste die we kunnen krijgen'', gaf Hake eerder aan.

'Mooie nieuwe stap'
Danny Holla: “FC Twente is een grote club met een trouwe achterban, dat heeft iedereen afgelopen seizoen wel kunnen zien. Tijdens mijn gesprekken met de club had ik snel een klik en een goed gevoel. Met mijn ervaring hoop ik ook een belangrijke bijdrage te leveren aan het team met jonge spelers. Ik heb een mooie tijd in Engeland gehad, maar het was dit seizoen ook fijn om weer in Nederland te spelen. Dat dit volgend seizoen bij FC Twente is, is voor mij een hele mooie nieuwe stap.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht