bel redactie 053-5725205

Brandweer Twente houdt informatiebijeenkomst nieuwe vrijwilligers

Gepubliceerd op: 05/09/2017

Brandweer Twente houdt informatiebijeenkomst nieuwe vrijwilligers

Brandweer Twente zoekt nieuwe brandweervrijwilligers, mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse burgers. Aanstaande zaterdag 9 september organiseert Brandweer Twente een informatieochtend voor geïnteresseerden. Zij kunnen dan zien en horen wat een brandweervrijwilliger zoal doet en krijgen nuttige informatie over de opleiding tot Manschap A, het werk en de vergoeding die je ontvangt als vrijwilliger. Tijdens deze ochtend kun je ervaren hoe het is om ademlucht te dragen, en ga je werken met redgereedschap. De informatiebijeenkomst is aanstaande zaterdag van 9:00-13:00 uur op Twente Safety Campus in Enschede. In verband met toegang tot het terrein is aanmelding verplicht. Je kunt je tot en met donderdagmiddag nog aanmelden voor deze ochtend via www.brandweertwente.nl/werkenbij.

Brandweer Twente startte in juli een campagne voor het werven van vrijwilligers. De brandweer is op zoek naar nieuwe collega’s, mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse burgers. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar, maar kan ook zwaar zijn.
Durf jij het aan? Bekijk hier met welke enthousiaste collega’s jij straks wellicht samenwerkt https://www.youtube.com/watch?v=spYR4POJOec

Ben je naast je reguliere baan of bezigheden op zoek naar uitdagend werk? Word dan vrijwilliger bij de brandweer. Brandweer Twente zoekt namelijk voor 23 kazernes nieuwe collega’s. “Om vanuit de 29 kazernes in Twente 24 uur per dag paraat te staan, zijn we ieder jaar op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons kunnen versterken”, aldus Ron de Wit, plaatsvervangend commandant van Brandweer Twente. Op dit moment zijn ruim 700 vrijwilligers actief bij Brandweer Twente. Samen met de beroepscollega’s bestrijden zij jaarlijks meer dan 5.000 incidenten.

Het woord ‘vrijwilliger’ wil overigens niet zeggen dat het vrijblijvend is: als de pieper gaat wordt op de vrijwilliger gerekend. Er is dus wel een opkomstverplichting. Er zijn wekelijkse oefenavonden en het volgen van een vakopleiding is verplicht. Vrijwilligers krijgen voor zowel oefen- als uitrukuren een vergoeding en daarnaast een vaste (jaar)vergoeding.

Een vrijwilliger bij de brandweer doet precies hetzelfde werk als de beroeps collega’s. Ook een vrijwilliger moet 24 uur per dag beschikbaar kunnen zijn. Omdat de pieper ook overdag kan gaan, is het belangrijk dat de eventuele werkgever akkoord is met het uitrukken als vrijwilliger bij de brandweer. “Een paar jaar geleden heb ik gesolliciteerd en na een best wel pittige selectieprocedure ben ik aangenomen. Het werk is echt geweldig om doen!”, aldus Frank Bouwmeester, vrijwilliger bij de brandweerkazerne in Markelo.

Wil je meer informatie over het werk als brandweervrijwilliger of direct solliciteren? Dat kan via de website van Brandweer Twente, www.brandweertwente.nl/werkenbij. Solliciteren kan tot en met zondag 17 september via het sollicitatieformulier op onze website. Hier staat ook voor welke 23 kazernes we mensen zoeken, wat de voorwaarden zijn om te solliciteren, meer informatie over de organisatie, veel gestelde vragen en de vacaturetekst.

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht