bel redactie 053-5725205

Bon Boys is beter, maar verliest wel

Gepubliceerd op: 04/06/2018

Bon Boys is beter, maar verliest wel

Voor Bon Boys zit het seizoen erop na de 1-0 nederlaag in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Spero. Daarmee bleef de beloning uit.

Zondagmiddag in Elst kwam er een einde aan het seizoen van het eerste elftal. Onder de rook van Arnhem 'vergat' Bon Boys zichzelf te belonen voor een prima debuutjaar in de tweede klasse. "Wij bepaalden de wedstrijd'', zei trainer Berthil ter Avest geen woord teveel. Bon Boys was voetballend heer en meester en kreeg ook veruit de meeste kansen. De ploeg viel met man en macht aan, had zo'n beetje 75 procent balbezit, maar het laatste beslissende tikje werd niet gegeven.

Vanaf de eerste minuut was het duel met als inzet een plekje in de eerste klasse een botsing van stijlen. Spero leunde vooral op fysieke kracht, compact spelen en speculerend op de lange bal. Bon Boys zette daar het voetballende vermogen tegenover, via het middenveld naar voren. Hoewel de eerste kans voor de thuisploeg was, domineerde Bon Boys het grootste gedeelte van de eerste helft. Tegelijkertijd was het telkens oppassen voor de lange ballen op de gevaarlijke spitsen. Een zo'n moment werd Bon Boys halverwege de eerste helft fataal. Weer kwam de diepe bal van achteruit en dit keer was die strijdwijze succesvol: 1-0.

Na rust was het eenrichtingsverkeer. Spero kreeg nog een goede mogelijkheid na een uitbraak, maar daar stonden tig van kansen van Bon Boys tegenover. Tot twee keer toe werd een bal van de lijn gehaald. En zo bleef het tot het einde spannend, al veranderde er niets meer aan de stand.

Bon Boys was de betere ploeg, maar verloor wel de strijd om een plek in de volgende ronde wat recht zou hebben gegeven op promotie naar de 1e klasse. En zo werd een uitstekend seizoen afgesloten: voor het eerst in de 2e klasse en eindigen op plek 3.

Foto: Rolf Hensel

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht