bel redactie 053-5725205

B en W Haaksbergen brengen werkbezoek aan Bosan

Gepubliceerd op: 05/12/2017

B en W Haaksbergen brengen werkbezoek aan Bosan

Dinsdag 28 november brachten burgemeester en wethouders een werkbezoek aan het Haaksbergse bedrijf Bosan. De fabrikant en leverancier van producten en diensten voor indoor sportaccommodaties is gehuisvest op bedrijventerrein Stepelo, aan de Metaalstraat. Het gezelschap werd ontvangen door Gerrit ten Bos, de oprichter van het bedrijf.

Bosan is een echt familiebedrijf, zo leerde het college al snel. Oprichter Gerrit ten Bos behoorde in de zestiger jaren tot de beste turners van Nederland. Na zijn turnloopbaan begon hij in een boerenschuur met de bouw van en handel in gymtoestellen. Het bedrijf werd groter aan de Industriestraat in Haaksbergen, om uiteindelijk in 2008 te verhuizen naar het huidige pand op bedrijvenpark Stepelo. Er werken inmiddels 85 mensen, zoon Richard en diens vrouw Marieke hebben de leiding en het bedrijf heeft ook een vestiging in Belgiƫ.

Het aantal gym- en sportzalen in ons land neemt af, maar Bosan groeit flink, vooral vanwege de talrijke innovatieve concepten. Zo kon het college tijdens het werkbezoek kennismaken met geautomatiseerde sporttoestellen die met een telefoonapp zijn te bedienen.

Een recent in het oog springend project is de inrichting van Sportcampus Zuiderpark in Den Haag, een toonaangevend (top)sportcentrum in Nederland. Bosan leverde en plaatste onder meer alle vaste en verplaatsbare sporttoestellen voor de elf multifunctionele sporthallen en de beachhal.

Kijk voor meer informatie op www.bosan.nl.

bron: gemeente

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht