bel redactie 053-5725205

Angeline Verveld winnaar van 'foto van de maand' september

Gepubliceerd op: 11/09/2017

Angeline Verveld winnaar van 'foto van de maand' september

Angeline Verveld is de winnaar van de 'foto van de maand' wedtrijd van september. Deze wedstrijd wordt nmaandelijks gehouden door de Fotogroep Haaksbergen. Het thema was deze keer: mijn tuin. Lees hierna haar toelichting bij de foto.

"Mijn Tuin" maar dan anders, symbolisch.. in de hand van de tuinder. Dit beeld heb ik in mijn hoofd, maar nu de uitvoering nog. Eerst op zoek naar het perfecte plaatje en een mooie dag voor het goede licht.

Op het landgoed Twickel in de buurt van de Noordmolen staat dit idyllische boerderijtje, waar duidelijk de hand van de ervaren tuinder is te zien. Hij/zij onderhoudt de tuin en tovert deze om tot een in de puntjes verzorgd nostalgisch optrekje. De dahlia's zijn zorgvuldig op kleur en grootte geschikt. Samen met de gekozen vaste planten vullen ze de mooie borders.

Om dit beeld vast te leggen fotografeer ik het in een glazen bol die wordt vastgehouden. Lastig is de scherpstelling, deze moet handmatig op het beeld in de bol omdat de autofocus het beeld niet kan vangen en niet goed functioneert. Bovendien moet de bol zo stil mogelijk worden gehouden om het beeld goed scherp te krijgen. Fotograferen met een klein diafragma, F8 of kleiner wat weer de sluitertijd verlengd. Oppassen op deze zonnige dag voor de schittering in en het vergrootglaseffect van de bol.

Oefening baart kunst en het wordt een mooi plaatje. O ja de foto nog wel even draaien want alles in de bol staat op zijn kop ;)!

Angeline Verveld

Kijk voor alle inzendingen op http://www.fotogroephaaksbergen.nl/

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht