bel redactie 053-5725205

Amateur toneelgroep uit Fleringen verovert Twentse Theaters, 8 feb in de Kappen

Gepubliceerd op: 04/02/2019

Amateur toneelgroep uit Fleringen verovert Twentse Theaters, 8 feb in de Kappen

 Op vrijdagavond 8 februari 2019 is toneelgroep Fleringen voor het eerst te zien in Theater de Kappen in Haaksbergen.


Met succes speelt de toneelgroep naast voorstellingen in eigen dorp ook in de twentse theaters. De voorstellingen zijn actueel en voorzien van een flinke dosis (Twentse) humor. Het Twenste blijspel “De klant is koning!” is vorig jaar november in premiere gegaan en is nu nog één keer te zien in Theater de Kappen in Haaksbergen. Voor iedereen die een avond onbezorgd wil genieten van een hilarische voorstelling is dit een echte aanrader! 

“De klant is koning!” is een eigen productie van de toneelgroep. Het stuk is geschreven door Mark Boer en vertaald naar het Twents door regisseur Anja Mulder. 

“De klant is Koning!” gaat over de buurtsuper Vépé Markt. Op maandagochtend komen niets vermoedend kassière Wendy (Brigitte Potijk) en groenteman Harm (Harry Lenferink) op het werk. Ze vinden een brief van supermarkt eigenaar Berend Rickert waarin hij verteld een sabbatical te hebben genomen. De leiding draagt hij over aan zijn zoon Tim (Ton Mentink) die nog nooit verder is gekomen dan vakkenvuller en tot over zijn oren verliefd is op zijn nieuwe vriendin Charlotte (Iris Bolscher). Tot overmaat van ramp begint er ook nog een verbouwing die door Renee Wolbers (Petra Spijker) wordt uitgevoerd. 

Om alles in goede banen te leiden heeft Berend wel extra hulp geregeld. Zo komt er een nieuwe vakkenvuller Saskia (Maureen Boer) en een nieuwe groenteman Karel (John Stokkelaar). Om Tim te helpen in zijn nieuwe rol als leidinggevende is er voor hem een adviseur geregeld, Menno Touring (Mark Boer). Vaste klant Constance Brunninkhuis (Marja Mentink) vind het allemaal maar niks en vraagt zich af of dit allemaal wel goed gaat komen. Of ze gelijk heeft is vrijdag 8 februari te bewonderen in Theater de Kappen in Haaksbergen.

‹ Terug naar nieuws uit haaksbergen overzicht